Vantelesna oplodnja stopirana zbog epidemije

vantelesnna

Izvor: You Tube, print screen

Vantelesna oplodnja je, prema evropskim i svetskim preporukama, stopirana zbog epidemije korona virusa, kaže direktor GAK Višegradska Aleksandar Stefanović.

On je rekao da su ciklusi, odnosno parovi koji su bili u toku postupka, završeni, a da će proceura biti nastavljena nakon epidemije.

Naveo je da su embrioni dobijeni u tom postupcima zamrznuti.

"Nisu vraćeni u matericu da bismo stopirali ciklus i čekaju lepše vreme kada prođe epidemija", rekao je Stefanović u uključenju za TV Prva.

Kažze da na toj klinici trenutno nema trudnica sumnjivih na korona virus.

Pozvao je trudnice da dođu na zakazene preglede, a naveo je i da klinika, naravno, prima i hitne slučajeve.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Bliži se kraj vanrednog stanja, u četvrtak bi prema najavam trebalo da bude ukinut policijski čas a mnogi ne mogu da dočekaju kraj. Kada se sabere, proveli smo dane izolovani i bez mogućnosti da se krećemo.

U Domu zdravlja ’’dr Nikola Džamić u Vrnjačkoj Banji među prvima u Srbiji postavljen je dezinfekcioni tunel,koji predstavlja najviši stepen epidemiološke zaštite zaposlenih i brojnih pacijenata koji koriste usluge ove Zdravstvene ustanove.

Generalni sekretar UN Antonio Guteres upozorio je danas da "najgore tek predstoji" za zemlje u konfliktu i ponovio svoj apel za prekid vatre svuda u svetu.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone