Šta sve možete uraditi sa starim dečjim stvarima

dečija odeća

Foto: Pixabay

Nekada puno dečjih stvari zauzima dosta prostora. Igračke, stara odeća i obuća koju su deca prerasla mogu stati u čitavu jednu sobu, posebno ako imate više dece. Ako ste rešili da napravite više prostora u kući ili stanu, ili, jednostavno, da raščistite ostavu, evo šta možete uraditi po tom pitanju.

Usled nedostatka prostora u kući ili stanu, odlaganje starih dečjih stvari iziskuje još mesta. Nepotrebno gomilanje, pakovanje u kutije, odlaganje i čuvanje svih tih stvari dodatno opterećuje vaš dom. Oni koji ipak vole da sačuvaju sve što je njihovo dete imalo ili dobilo, preraslo, često sve pakuju u kutije i odlažu na tavan ili u ostavu. Ali, šta učiniti kada više ni tu nema mesta?

Evo nekih ideja kako da spojite lepo i korisno:

1. Stvari koje vaše dete više ne nosi, a čame u kutijama, možete pokloniti nekoj prijateljici ili poznanici koja se skoro porodila. Sigurno ste sačuvali zeke, benkice, kapice, ćebence, portikle, zvečke i glodalice. Ima puno toga što će biti od koristi. Sve to operite i ispeglajte, lepo upakujte i poklonite. Nekome će puno značiti. Danas je to sasvim normalna stvar, posebno usled nedostatka novca, a sve veće potrebe deteta. Lepe i očuvane stvarčice značiće puno onome ko nema mogućnosti da detetu priušti više od onoga što može. 

2. Višak stvari i igračaka možete dati Crvenom krstu. Oni će proslediti najugroženijima. Tako ćete učiniti dobro delo. Delite sa svima, osećaćete se bolje.

3. Pustite mašti na volju! Iskoristite sve što vam je pri ruci, napravite šta god vam padne na pamet! I vi i vaša deca ćete uživati u ovim igrarijama, a mališani će naučiti i važnu lekciju: da treba deliti i pomoći onome kome je pomoć neophodna. 

Na kraju, spojite lepo i korisno! Nemojte biti rob stvari i čuvati ono što vam više ne treba. Budite humani, to je velika stvar u današnje vreme. 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ukoliko kontrolišete svaki korak svog deteta, dobrodošli u krug "helikopter" roditelja

Родитељско делегирање обавеза од малих ногу и те како је добро за развој личности

Japan je zemlja kojoj se mnogi dive iz više razloga, a jedan od najjačih je način vaspitanja dece.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone