Milan Mladenović

Foto: You Tube, printscreen

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" , za muzičko delo koje će opravdati dostojanstvo dela i lika Milana Mladenovića, ove godine biće otvoren od 1. do 30. juna.

Cilj ovog konkursa jeste podsticanje muzičkog stvaralaštva koje krase osobine svojstvene Milanovoj muzičkoj zaostavštini. Nagrada će biti dodeljena delu koje će svojim sadržajem i naslovom ovekovečiti delo i lik Milana Mladenovića, nekadašnjeg frontmena poznate grupe EKV. 

Milan Mladenović, tragična ličnost jugoslovenskog rokenrola, umro je u 37. godini života. Njegova muzika obeležila je jedno vreme, ali i mnoge generacije. Tekstovi inspirisani ljubavlju, drogom, borbom sa zavisnošću, ali i weltschmerz-om ostavili su neizbrisiv trag u srcima onih koji su voleli njihovu muziku. 

Milan je rođen 21. septembra 1958. godine u Zagrebu a za muziku se opredelio još od malih nogu. Rokenrol je bio način živoda, nešto poput vazduha koji je disao, kako je jednom prilikom objasnio. "Dečak iz vode" prerastao je u kult i obožavanje, a njegovom smrću grupa EKV prestala je da postoji. Međutim, u čast ovog muzičara, prošle godine, 21. septembra, na Milanov rođendan, prvi laureati nagrade "Milan Mladenović" bili su bend Artan Lili. Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je 2019. godine kako bi sačuvala autorsku i ličnu zaostavštinu ovog muzičara. 

Pravo na učešće imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika sa muzičkim delom na nekom od jezika koji se govori na tim teritorijama. Dela moraju biti objavljena između 30. juna 2019. godine i 30. juna 2020. godine. To znači da ona moraju biti trajno pristupačna javnosti putem nosača zvuka ili putem platformi za digitalnu distribuciju. Prijavljivanje na konkurs biće moguće na sajtu Zadužbine Milana Mladenovića. Dodatne informacije u vezi konkursa biće objavljene na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

Izvor: B 92

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Медији већ данима брује о томе да је породица Бекам посетила Црну Гору. Они се тренутно налазе на Светом Стефану, а папараци на све начине покушавају да дођу до њих.

Iako samoizolacija ume da padne teško mnogima, ove zvezde pokušavaju da se malo zabave dok se odsečene od sveta.

Dženifer Lopez i Aleks Rodrigez su još jedan u nizu poznatih parova kojima je situacija zbog pandemije virusa pokvarila planove.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone