Glas Javnosti

Živković: Od Vučićevog cirkusa do 160 mrtvih

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Nove stranke Zoran Živković kritikovao je aktuelnu vlast i predsednika Aleksandra Vučića zbog brojnih propusta koji su po nejgovom mišljenju napravljeni.

Zoran Živković je poručio, na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine, da je danas tačno dva meseca od "cirkusa tokom kojeg se Vučić, sa lekarima, cerekao uz tvrdnje o besmislu i bezopasnosti koronavirusa", dok danas, dodaje, imamo više od 160 mrtvih, svakodnevni policijski čas i 15. dan kako je Srbija država sa najviše novozaraženih u regionu.

Istakavši da sve navedeno znači da nisu krivi građani, gastarbajteri ili neko treći, već da je u pitanju nespremnost vlasti da odgovori na zadatak pandemije, lider Nove stranke je podvukao da država nije uradila ono što je trebalo, jer imamo povećanu smrtnost u staračkim domovima, za čiju je bezbednost ona bila direktno odgovorna, saopštila je Nova stranka.

On je naveo i da je Vučić taj koji je rekao da je potrošeno 370 miliona evra za kupovinu svega što nam je potrebno.

- Sto miliona maski košta dramatično smešno, a i nije ih toliko nabavljeno, respiratori ne mogu toliko da koštaju, znači da se neko sprema da ukrade taj novac ili ga je odavno ukrao. To kreiranje spasioca srpstva od Vučića? Pitam se kako bi bilo da je on bio na funkciji 1999. ili 2000. kad su ubijeni Stambolić, Ćuruvija, ubijani Srbi... A da, on je tada bio vlast. I to se ponavlja 20 godina kasnije - ističe Živković.

On je dodao i da Nova stranka u aktuelnoj situaciji ne razmišlja o izborima, te da oni mogu da se održe samo kada SZO proglasi kraj pandemije.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR