Glas Javnosti

ZAŠTITIMO SRBIJU I NAŠU BUDUĆNOST: Savez 90 Zelenih Srbije ima plan kako da SAČUVA PRIRODU, NAROD I PRAVE VREDNOSTI!

Politika
Autor: Glas javnosti

U zemljama Evropske unije Zelene stranke nailaze na ogromnu podršku naroda zbog načina na koji se bave politikom, narodom, planetom, očuvanjem. Ipak, u zemljama Centralne i Jugoistočne Evrope nisu toliko zastupljene, ali velikom brzinom krče svoj put i to uz pomoć pravih vrednosti za koje se zalažu.

Na čitavom Balkanu, a posebno u Srbiji stvara se jedna nova zelena vizija koja gleda na budućnost i koja se zalaže za ono što našoj zemlji u mnogome nedostaje, a to je Savez 90 Zelenih Srbije.

Državi Srbiji je neophodna efikasna zelena politika okrenuta građanima, ona koja se brine za sve, a ne samo za one koji već imaju sve.

- Srbija zaslužuje ujedinjenu zelenu političku opciju koja će građanima ponuditi viziju drugačije i pravednije Srbije - poručuju iz Saveza 90 Zelenih Srbije.
Ko su 90 Zelenih?

Naime, Savez 90 Zelenih Srbije je politička stranka sa sedištem u Beogradu koji zastupa ideje koje obuhvataju sistemsku zaštitu životne sredine, promovisanja ekonomskog razvoja na održiv način — davanjem prioriteta zelenoj ekonomiji, stvaranja socijalno pravednog društva u kome sve osobe uživaju jednaka prava i imaju jednake mogućnosti za ostvarivanje svojih potencijala, razvijanja demokratske svesti i poštovanja ljudskih prava i različitosti, ostvarivanja političkih ciljeva demokratskim oblikovanjem političke volje građana i učešća na izborima.

- Mi smo SAVEZ, jer je Srbiji potrebna jaka stranka zelene orijentacije, koja će stvarati zelenu EKOLOŠKU državu, državu vladavine prava, socijalne pravde, sa reformisanim zdravstvenim i novim obrazovnim sistemom, u kojoj će mladi ljudi imati posebnu ulogu i značaj- objašnjava predsednik Saveza 90 Zelenih Srbije  Đura Vlaškalić za "Glas javnosti".

 

Vlaškalić je istakao da zelene politike danas u Evropi imaju svoje značajno mesto i dodao da Srbija zaslužuje relevantnu zelenu političku opciju koja će obezbediti socijalno pravednije društvo, otvoriti zelena radna mesta, učiniti snažne korake ka regionalnom pomirenju i transformaciju Srbije u modernije i ekološki savesnije društvo.

Ovaj savez svakako već okuplja najveći broj ekoloških pokreta koji se bore za opstanak prirodnog koje industrija neće moći da satre.

Posle Rio Tinta, reka i jezera kojima treba zaštita, šuma i prirodnih lepota koje su pretvorene u deponiju, Srbija podržava ekologiju i podržava živote svog naroda, a to je upravo ono za šta se bori Savez 90 Zelenih Srbije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR