Glas Javnosti

Zakon o zaštiti tekovina zločinačke OVK NIJE IZGLASAN!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK danas je na sednici Skupštine Kosova dobio pordšku samo 35 poslanika.

Poslanici Demokratskog saveza Kosova i Pokreta Samoopredeljenje nisu danas glasali za Nacrt zakona o zaštiti ratnih vrednosti OVK.

Samo 35 poslanika je glasalo za usvajanje ovog zakona, dok je jedan bio protiv.

Poslanici koji su glasali za Nacrt zakona su :

svi poslanici DPK, poslanici Alijanse za budućnost Kosova, NISMA i poslanici nesrpskih manjina.

Poslanici Samoopredeljenja i DSK nisu učestvovali u glasanju iako su bili prisutni na sednici i na taj način su doprineli blokiranju usvajanja zakona o zaštiti ratnih vrednosti OVK.

Predstavnici iz ambasada SAD, Nemačke, Švajcarske i Kancelarije EU i OEBS ranije su izneli zamerke na Nacrt zakona smatrajući da ugrožava slobodu govora i prava građana.

Aleksandar Vučić je poručio da Zakon o zaštiti vrednosti borbe OVK predstavlja pokušaj da se Srbi nateraju da misle kao Albanci i da budu uhapšeni ukoliko govore drugačije.

Ovaj zakon predviđa i ’institucionalnu i građansku obavezu za zaštitu vrednosti borbe OVK’ i prema njemu ko ne bude poštovao ove odredbe biće krivično gonjen.

Predstavnici Srba na Kosovu su upozorili da ih brine najava glasanja za Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, koji dodatno ograničava već ugroženu slobodu govora na Kosovu, sa čime se slaže i američki ambasador.

 

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR