Vulin: Dok Džaferović ne počne da poštuje Ustav BiH, za mene je Republika Srpska posebna država

vulintanjug

Foto: Tanjug

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je Džaferović, još jednom, pokušao da zabije nož u leđa Vučiću, tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i da se time najdirektnije umešao u unutrašnja pitanja Srbije.

Komentarišući telefonski razgovor između odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, Vulin je rekao da Džaferović treba da bude zahvalan Aleksandru Vučiću na tome što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a ne da, umesto toga, razgovara sa "lažnim premijerima i da se meša u unutrašnja pitanja Srbije". 

"Aleksandar Vučić nikada nije propustio da kaže koliko mu je stalo do teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine", ističe Vulin.

"Umesto da mu se Šefik Džaferović za to zahvali i da ga podrži, on mu je još jednom, nakon što su pokušali da ga ubiju u Srebrenici, pokušao da zabije nož u leđa, tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i tako što je počeo da se meša u unutrašnja pitanja Republike Srbije.

Umesto da Džaferović Kurtiju kaže da je politika Bosne i Hercegovine ta da BiH ne priznaje lažnu državu Kosovo i da je Kosovo samo deo Republike Srbije i ništa više, Džaferović se sa njim usaglašava oko nekakve promene granica", ukazuje Vulin.

On je istakao da Džaferović ne poštuje ustav i politiku sopstvene zemlje, niti ono što Srbi u Bosni i Hercegovini misle i osećaju.

Vulin je rekao da će Republiku Srpsku smatrati kao posebnu državu, a ne kao deo BiH, dok god Džaferović ne počne da poštuje Ustav BiH i Srbe koji tamo žive.

"Ako on ne poštuje svoju zemlju, ako ne poštuje građane svoje zemlje, ako ne poštuje moj narod koji živi u BiH, onda ni ja više nisam dužan da poštujem Bosnu i Hercegovinu. Ne moram više ni ja da govorim da je Republika Srpska deo Bosne i Hercegovine. Od sada, pa dok Džaferović ne počne da poštuje Ustav Bosne i Hercegovine, za mene je Republika Srpska posebna i tako ću je oslovljavati, nikako drugačije", rekao je Vulin.

Vulin kaže da je izbor na Džaferoviću.

"Kad se on vrati Ustavu Bosne i Hercegovine, onda ću se možda i ja setiti da je Republika Srpska deo Bosne i Hercegovine. Do tada ako on ne poštuje svoju zemlju, ne moram da je poštujem ni ja", rekao je Vulin na Tari po završetku kolegijuma ministra odbrane i načelnika generalštaba, saopštio je PS.

Kako je prenela Koha, Kurti je juče telefonom razgovarao sa Džaferovićem, a njih dvojica su ocenili da je ideja o razmeni teritorija između Beograda i Prištine veoma opasna, jer nas, kako smatraju, vraća u 90-te godine.
 

(Izvor Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је да би Административни одбор Скупштине требало да се бави захтевом о одузимању посланичког мандата лидеру радикала Војиславу Шешељу, због пресуде изречене у Хагу, али напоменула да према закону, радни однос престаје када отпочне издржавање казне, а Шешељ на издржавање неће ићи.

Вучић иде на Косово: Председник Србије 9. септембра у Косовској Митровици открива план за јужну покрајину

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će, kada mu u februaru iduće godine istekne mandat, napustiti političku scenu na KiM i rekao da se raduje tome.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone