Glas Javnosti

Vučić u Jakovu: Pancir S prvi put u našim rukama (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u vojnim hangarima u Jakovu naše najmodernije i najsavremenije protivavionsko oruđe, sistem „Pancir S“, koje je, kako je rekao, prvi put u našem vlasništvu.

„Mogli ste ranije da ga vidite dok nije bilo u našem vlasništvu, a sada je u našim rukama i naši momci su za taj sistem obučeni. To je rezultat izuzetno dobre saradnje sa Ruskom Federacijom“, rekao je Vučić. 
Kaže da je danas posebno ponosan što je u 3. Raketnom divizionu, jer je to herojska brigada, koja je na današnji dan pre 21 godinu oborila avion F-16 (1999. godine), i što je tu i legendarni komandant Tiosav Janković, koji je to i uradio. Vučić je rekao da je ime tog diviziona bilo ukinuto, valjda da ne bi podsećalo na tobož neslavnu prošlost.
Predsednik je istakao da je to ime sad vraćeno, jer smatramo da je to naša slavna i herojska prošlost.

Vučić je istakao da je „Pancir S“ sistem koji gađa na 15km visine, 20 km daljine i ima mogućnost ispaljivanja 12 raketa, kao i da može da gađa četiri cilja u istom trenutku..
„Ima i istovremeno mogućnost da gađa sa dva protivavionska topa od 30 milimetara, može da gađa i dronove i ciljeve na zemlji. To je izuzetno efikasan sistem. Rekli su mi i Mojsilović i drugi da smo danas neuporedivo ili bar 10 puta snažniji nego tada što smo bili“, kaže Vučić.
Ističe da performanse „Pancira S“ nisu za poređenje sa našim „Nevama“, niti „Kubom“, ma koliko ih modernizovali.

„Ovo je velika podrška čuvanju naših gradova i važnih objekata i rejona u zemlji. Nastavljamo da snažimo svoju vojsku jer je sloboda vrhovna i najviša vrednost našeg naroda i zemlje. Nikoga ne želimo da napadamo, ali ovim garantujemo sigurnu budućnost za našu decu“, poručio je Vučić. Vučić je uveren da su još jednom opravdali poverenje koje naš narod ima u vojsku i zahvalio im na tome, prenosi Sputnjik.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR