Glas Javnosti

Vučić: ’Nešto se čudno dešava, svi se naoružavaju u regionu’: Potvrdio da postoji mogućnost da Kosovo dobije nemačko oružje

Politika
Autor: Glas Javnosti

Kako je rekao predsednik Srbije, naše službe su potvrdile da postoji mogućnost da Kosovo dobije oružje za uništenje protivoklopnih vozila, helikoptera i niskoletećih aviona, kao i puške G-36.

Predsednik je reagovao na pisanje Sputnika da Nemačka naoružava tzv. vojsku Kosova. Kaže da je nakon te vesti od Vojno- obaceštajne agencije tražio podatke.

Kako kaže, ne isključuje mogućnost da dobiju i tenkove ’leopard’.

Potom je konstatovao da se nešto čudno dešava čim se svi u regionu naoružavaju.

Vučić je napomenuo i da Srbija pre nekoliko godina nije mogla da dobije od Nemačke hekler i koh puške i da se zato opredelila za belgijsku pušku, a sve zbog nemačkih zakona koji zabranjuju da se oružje izvozi u zemlje koje nisu članice NATO-a.

Kaže da je danas dobio izveštaje za kompletan region od predstavnika Vojske Srbije i da se iznenadio kada je to video, jer dva i po meseca nije gledao izveštaje. Kako kaže, Srbija zaostaje za Hrvatskom kad je reč o oklopnim točkašima i da će zato napraviti najveću narudžbinu od domaće industrije za Lazara i Miloša i remontovanje pešadijskih vozila.

 

Dodao je i da Srbija ima svojih prednosti, o kojima ne bi govorio i poručio da će Srbija biti zaštićena.Takođe je napomenuo da će namenska industrija dobiti podršku države.

Za kraj je rekao da postoji neizvesnost za budućnost jer se svi u regionu naoružavaju neverovatnom brzinom.

(Izvor: Sputnik Srbija)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR