Glas Javnosti

Vučić: `Kosovo neće biti tema u Vašingtonu! Sramota me da o tome odgovorim na ozbiljan način`

Politika
Autor: Glas javnosti

Priznavanje Kosova neće biti tema u Vašingtonu, niti ćemo dozvoliti da bude, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je svakog dana u kontaktu sa svima koji se bave ovim pitanjem, i dodao da ga je, na to da Srbija priznaje Kosovo, sramota da odgovori na ozbiljan način.

To govori o tim ljudima više nego o nama. Niti će biti tema, niti ćemo dozvoliti da bude tema. Ti natpisi govore o tome šta bi drugi činili i šta su već činili - naglasio je on.

Vučić je rekao da očekuje dobar razgovor i sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i odličnu posetu Ruskoj Federaciji.

Videćemo da li će Albanci poštovati što je Ričard Grenel rekao oko nekandidovanja u međunarodnim organizacijama. To Hašim Tači nije hteo. Četiri godine sam o tome govorio, a sada je odjednom prihvatio - kazao je on.

Rekao je da će se videti kako će to teći, ali i da je važno da, kako god bude teklo, a s obzirom na trenutne odnose Nemačke i SAD, mi ostanemo nepovređeni u "tuči slonova".

Nećemo da se bijemo sa Nemačkom i SAD", istakao je i dodao da se, inače, Grenel fokusira na ekonomiju.

Vučić je kazao da nam predstoji ne lak period.

Istakao je da Lajčak dolazi dan posle izbora, i da je juče razgovarao sa njim, a premijerka Ana Brnabić više razgovara sa Ričardom Grenelom.

Sa Vladimirom Putinom sam imao juče razgovor. Dan posle izbora dolazi Lajčak, a dan posle toga dogovaramo se ko će ići u Vašington. Zatim ima još važnih skupova o kojima ne smem još da govorim, jer tako traže organizatori - objasnio je on.

Preneo je da danas posle podne ima više zakazanih sastanaka, pet telefonskih razgovora sa predstavnicima Evrope i sveta, nekima koji su za javnost, a neki koji to ne žele.

Nije pred nama lak period, ali znaćemo da se borimo za državne i nacionalne interese. Mnogo toga smo uspeli da promenimo posle užasa iz 2000. do 2008. - istakao je on.

Ukazao je da je razlika aktuelne vlasti i ranije što ne voli da se junači i busa u prsa, niti da dozvoli bilo kome iz vlade da to čini.

Na kraju neka ljudi sude po delima i rezultatima, po Kosovu i ekonomskim pitanjima - poručio je on.

Rekao je da mu ne pada na pamet da vređa, niti odgovara na sve što su uradili za Kosovo, već da hoće da se pokaže čistim jezikom, čistom kampanjom, onim što je urađeno.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR