Glas Javnosti

TRKA ZA MESTO PREDSEDNIKA VLADE SRBIJE UNUTAR SNSa: Ana Brnabić i Miloš Vučević glavni kandidati!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Na špekulacije o tome ko će biti premijer Republike Srbije konačno je stavljena tačka. Iako se prema nezvaničnim informacijama, nakon izjave dosadašnje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, govorilo da će to biti ona i lider SPSa Ivica Dačić, sada je stigao i konačan odgovor.

-To je kandidat iz naše stranke, iza koga bih ja stala u svakom trenutku. To je odlična, fenomenlana osoba, kojoj bih ja u svakom trenutku pružila podršku i to sam rekla i predsedniku Vučiću- rekla je Brnabić ne otkrivajući njegovo ime.

Foto: Tanjug

Međutim, izvori bliski Vladi Srbije navode da je reč o Milošu Vučeviću.

Poslušnost- od gradonačelnika do premijera

Miloš Vučević, svoju lojalnost stranci pokazao u već dva gradonačelnička mandata, ali i vrlo bliskim odnosima sa bratom predsednika Andrejem Vučićem, koji inače nezvanično važi za čoveka koji zapravo upravlja gradom, ali i celom pokrajinom.

Vučević se zalaže da, uprkos upitne bezbednosti i protivljenju stručnjaka, izgradi “Novi Sad na vodi” zbog kog bi čak izmeštao tok Dunava, pored ovih „natprirodnih“ aktivnosti, dozvolio je i rušenje spomenika kulture i zgrada koje su bile pod zaštitom, kao i starog jermenskog groblja, kako bi se te lokacije ustupile kompaniji „Galens“ za izgradnju luksuznih stambenih blokova i hotela.

Uprkos nepopularnosti kod Novosađana, Vučevića pozicija je “zacementirana” upravo zahvaljujući ogromnoj poslušnosti, čime je pokazao da ni na eventualnoj premijerskoj funkciji ne bi radio na svoju ruku.

Kako se saznaje, za Vučevića je rezervisana fotelja u Nemanjinoj 11 čak i ako ne stane na čelo Vlade.

Foto: Tanjug

Vučević u Nemanjinu, a ko će u Novi Sad?

U slučaju njegovog avanzovanja, na čelu grada bi ga, sudeći po poziciji na odborničkoj listi SNS ali i spekulacijama po političkim kuloarima mogao naslediti takođe advokat Milan Đurić, gradski sekretar za upravu i propise.

Đurić je rođen je 1977. godine u Novom Sadu, a nakon završene gimnazije diplomirao je 2002. godine na Pravnom fakultetu. Od 2005. se, kao i Vučević, bavio advokaturom, a po dolasku SNS na vlast, od 2012. postaje član Gradskog veća za upravu i propise, gde se i danas nalazi.

Mada u Gradskoj kući slovi za vrednog i sposobnog čoveka, kuriozitet je da je Đurić potpuno nepoznat široj novosadskoj javnosti, kao i među advokatima. I dok sa jedne strane Novosađani smatraju da je njegova anonimnost i nepovezanost sa bilo kojom aferom prednost, znatan broj je onih koji smatraju da će Đurić biti “isturen” samo kao figura gradonačelnika, dok će se gradom zapravo i dalje rukovoditi iz centrale SNS.

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR