Glas Javnosti

Trifunović: Mesecima slušam kako sam Vučićev čovek koji je uzeo pare i radi u njegovom interesu

Politika
Autor:

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je da taj pokret ni pre izbora nije bio deo Saveza za Srbiju i da se tu ništa nije promenilo, kao i da ne vidi da se nešto promenilo time što se umesto SzS sada pominje ujedinjena opozicija, "osim što se možda insinuira da oni koji nisu u tom bloku nisu opozicija".

-Ali ne želim da se bavim time, te igre reči me ne zanimaju", rekao je Trifunović.

Povodom kritika koje je izneo na racun opozicije Trifunović kaže da mesecima sluša kako je Vučićev čovek koji je uzeo pare ili da radi u njegovom interesu.

-I onda je to u redu, a kad ja kažem da nije baš sve onako kako neki ljudi predstavljaju, onda se sete jedinstva opozicije i štetnosti međusobnog napadanja, napominje Trifunović.

Upitan s kim bi iz opozicije najradije sarađivali, kaže sa nekim novim ljudima čija politicka prošlost nije teret, ali da takvih nema mnogo.

-Nemam problem da radim i sa ljudima koje ne smatram prijateljima ako imamo isti cilj, pogotovo ako je taj cilj plemenit, napominje Trifunović.

Na pitanje da li opozicija treba da ima svog predsedničkog kandidata kaže da bi bilo dobro da se pojavi dovoljno luda, ali i dovoljno hrabra, pametna i harizmaticna osoba da bi, kako je rekao, "hronično nepoverljivo opoziciono biračko telo toj osobi dalo šansu".

-Trenutno ne vidim ko bi to mogao da bude, ali ako se pojavi takav, ja sam spreman da ga podržim, kaže Trifunović.

Dodaje i da su odlukom o učešću na izborima želeli da pruže alternativu građanima, kao i da će Pokret nastaviti da funkcioniše kao i do sada.

-Nije PSG osnovan samo zbog ovih izbora pa se neće ni samo zbog toga ugasiti. Mlada smo organizacija, izašli smo na prvi veci ispit, pali smo, nešto smo i naucili, sigurno nas je sve to zabolelo, ali idemo dalje, rekao je Trifunović dodajući da ih 5. septembra očekuje skupština.

Upitan da li će biti kandidat za predsednika kaže da je sa 44 godine prvi put postao član neke političke organizacije i njen osnivač i da će biti u Pokretu i nakon skupštine.

-Na kojoj funkciji, to još ne znam i ne razmišljam o tome", zaključuje Trifunović.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR