Tači opet zatražio od Kurtija ime mandatara

taciikurti

Izvor: You Tube, print screen

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači poslao je pismo premijeru tehničke vlade i lideru Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju da predloži novog mandatara i dodao da čeka odgovor na zahtev koji mu je uputio 2. aprila, da bi predložio kandidata za premijera.

-Podsećam vas da je Pokret Samoopredeljenje, u skladu sa članom 95 Ustava... i odluka Centralne izborne komisije o potvrdi konačnih rezultata prevremenih izbora za Skupštinu Republike Kosovo, održanih 6. oktobra 2019. godine, politički subjekt koji je osvojio najveći broj mandata u Skupštini radi formiranja vlade i ima pravo da predloži kandidata za formiranje Vlade- napisao je Tači, prenosi Kosovo onlajn pisanje Kohe.

Tači dodaje da je nakon pokretanja postupka za izglasavanje nepoverenja vladi održao konsultativne sastanke sa svim političkim strankama zastupljenim u parlamentu kako bi procenio da li je u njihovom interesu da formiraju novu vladu ili da da se rapusti skupština

-S tim u vezi, uzimajući u obzir gore pomenute akte, pružio sam im priliku, kao i Pokretu Samoopredeljenje da predlože kandidata za premijera. Građani Kosova i političke stranke zastupljene u Skupštini s pravom očekuju funkcionisanje nove vlade i očekuju da postavim kandidata predloženog za premijera- poručio je Tači.

Podseća da ga "ustavni mandat obavezuje" da garantuje demokratsko funkcionisanje institucija, uključujući obezbeđivanje imenovanja kandidata za premijera za formiranje nove vlade.

-Kao predsednik, delovaću poštujući ustavne korake kako bi građani Republike Kosovo što pre dobili novu Vladu- napisao je Tači.

Izvor: Tanjug

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Šef diplomatije i lider socijalista, Ivica Dačić, posle saznanja da je njegov stranački kolega i generalni sekretar u resoru koji vodi, Veljko Odalović, pozitivan na koronavirus, kaže da se do sada tri puta testirao na kovid-19 i da je rezultat sva tri puta bio negativan.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da otvaranje granica i putovanja izvan granica države nisu jednostrane odluke jedne zemlje, već standardi koje nameću i traže i druge države.

Избори нису одраз расположења грађана према опозицији, и опозиција нема где да понуди решења јер је за њу медијски простор готово затворен, рекао је Ђилас. За пребијање Борка Стефановића одговоран је Вучић због свега што говори.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета