Stiglo Rešenje odluke kojom Ustavni sud odbija da ocenjuje ustavnost vanrednog stanja

Skupstina Sr YtPsc

Foto: Youtube/Printscreen/AJB

Ustavni sud objavio je danas Rešenje odluke o odbacivanju inicijativa za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke o proglašenju vanrednog stanja.

 Kako je navedeno, Sud je ocenio da se zarazna bolest kodvid 19 može smatrati "javnom opasnošću koja ugrožava opstanaka države ili građana", te da se ne može zaključiti da nije bio ispunjen pravni osnov za proglašenje vanrednog stanja.

 Takođe, u obrazloženju piše da ne postoji obaveza predsednice parlamenta da sazove Narodnu skupštinu, pre nego što samostalno proceni da li je ona bila u mogućnosti da se sastane, a u ukoliko nije, o tome obaveštava predsednika Republike i Vlade.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kako na vreme orezati voćnjake, vinograde, posejati i uzgajati poljoprivredne kulture, prihraniti pčelinjake, ali i prodati voće i povrće i stoku u vreme vanrednog stanja i otežanog kretanja, problemi su koji ovih dana muče poljoprivrednike juga Srbije.

Kongres srpsko-američkog prijateljstva realizovao je danas prvu onlajn međunarodnu konferenciju „Srpsko-američki odnosi pred izazovima Covid-19“ na kojoj je zaključno da saradnja Srbije i SAD postaje važnija nego ikad.

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će, kada mu u februaru iduće godine istekne mandat, napustiti političku scenu na KiM i rekao da se raduje tome.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone