Glas Javnosti

Stefanović: Vulin narodnim parama meri rejting u sred epidemije

Politika
Autor: Glas javnosti

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović zatražio je danas od premijerke Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića da „odmah smene ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je u vreme epidemije i vanrednog stanja, raspisao javnu nabavku u okviru koje narodnim parama hoće da meri sopstveni rejting“.

Nabavka je raspisana 25. marta, a rok za prijavu je 3. april, podseća u pisanoj izjavi Stefanović, koji smatra da Vulina ne zanima kriza izazvana virusom korona, već mu je „bitan samo njegov rejting“.

- Nema šta Vulin nije radio za proteklih osam godina - podsetio je Stefanović i konstatovao da mu Vučić sve to toleriše, jer „primitivno napada svakoga ko se usudi da protivreči njegovom gazdi“.

- Ali ništa od ovoga se ne moze porediti sa Vulinovom potrebom da, dok ljudi umiru, plaća da bi izmerio svoj rejting - ocenio je Stefanović.

Ako Brnabić i Vučić ne smene Vulina, biće to, prema stavu Stefanovića, „konačno dokaz da je i njima rejting važniji od ljudskih života“.

Ministarstvo odbrane raspisalo je javnu nabavku za uslugu ispitivanja rejtinga ministra odbrane u medijima, objavljeno je u sredu 25. marta na zvaničnom portalu tog ministarstva.

Kako se navodi, reč je o javnoj nabavci „male vrednosti“, a period realizacije ispitivanja je od 5. aprila 2020. do 31. marta 2021. godine.

„Usluga medijski rejting ministra odbrane obuhvata podatak o mestu ministra odbrane među članovima Vlade. Dostavlja se na početku meseca za prethodni mesec u interaktivnom formatu koji korisniku obezbeđuje uvid u poziciju ministra odbrane u medijima prema zadatim parametrima (vrsti medija – štampani, elektronski, veb portali, pojedinačnim medijima vrednosna usmerenost (tonalitet), po  vremenskom perioda)“, ističe se u pozivu.

 Drugi deo usluge, kako se dodaje, podrazumeva eksponiranost ministra odbrane u medijima i obuhvata broj priloga o ministru odbrane, njihovo vrednosno usmerenje u praćenim medijima razvrstane prema vrsti, kategoriji i pojedinačnim medijima.

Rok za podnošenje ponuda je osam dana od objavljivanja poziva, a najkasnije 3. aprila 2020.godine do 11 časova.

Na sajtu se dodaje i da će se otvaranje ponuda obaviti 3. aprila. godine u 11.30 časova u prostorijama Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR