Glas Javnosti

Српска тражи независну комисију која ће испитати догађаје у и око Сребренице

Politika
Autor: Глас јавности / Танјуг / од 20.08.2018.

Република Српска тражи независну комисију која ће испитати догађаје у и око Сребренице, не ону у чији се рад неко меша, па био то и Стејт департмент, изјавио је данас председник Српске Милорад Додик, коментаришући реаговање америчке админстрације на закључке Скупштине РС.

„Видели смо то када је Стејт департмент подржавао Педија Ешдауна и када смо допунили комисију под утицајем, која је изнела низ нетачних података. Све оно што је тачно у претходном извештају биће интегрални део новог извештаја”, рекао је Додик, преноси РТРС.

Према његовим речима, у раду Комисије учествоваће стручњаци и неколико њих је већ прихватило да се укључи у рад, а контактиран је и један бивши судија Хашког трибунала који још није озваничио учешће.

Додик је казао да не види разлог за реаговање Стејт департмента и оценио да је једини разлог за то што тамо седе „рецидиви претходне америчке администрације”.

Како је рекао , у том извештају није све написано било потпуно истинито, јер је било нетачних података.

Он је подсетио да је немогуће да постоје имена лица која су страдала 1992. и 1993. године, а уврштена су у списак страдалих од 11. до 19. јула 1995. године, док истовремено није поменута ниједна српска жртва.

Додик је истакао да не види разлог зашто се буне они који се залажу за причу о истини, а сад ођедном не желе да је виде.

„У ствари, они желе да виде шпекулативну истину, а не целовиту”, рекао је Додик. 

Глас јавности / Танјуг / од 20.08.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR