ĐINĐIĆEVA POSLEDNJA NAREDBA ZA BIA: Pratite mog saradnika iz DS koji ima veze s kriminalcima!

zoran-djindjic-ill

Foto: Youtube/printscreen

To je bio poslednji zahtev koji je 2003. tadašnji premijer dao Bezbednosno-informativnoj agenciji. Prvi izveštaj o tome dobio je veče pred ubistvo, otkrio je u knjizi Goran Živaljević.

Poslednja naredba koju je premijer Zoran Đinđić 2003. godine izdao Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) bila je praćenje njegovog bliskog saradnika i prijatelja iz Demokratske stranke (DS).

Tražio je svakodnevne izveštaje o pomenutom saradniku, koji je bio, kako je tadašnji predsednik Vlade rekao, povezan sa kriminalcima. Prvi izveštaj - ujedno i poslednji - dobio je veče pred ubistvo.


To je u upravo objavljenoj knjizi „Služba“ (u izdanju „Lagune“) otkrio nekadašnji zamenik direktora BIA Goran Živaljević, kojeg je na to mesto 2003. postavio Đinđić.

Lociranje

- Poslednji nalog koji smo dobili od premijera odnosio se na posredno (samo putem tehnike) praćenje jednog njegovog bliskog saradnika i dugogodišnjeg prijatelja iz stranke, a zbog veza sa kriminalnim klanovima, gde je insistirao da mu svake večeri, na osnovu baznih stanica, javimo njegovo kretanje. Taj nalog lociranja i ličnog javljanja njemu smo ispunili samo 11. marta uveče, jer je premijer ubijen već narednog dana - naveo je Živaljević u knjizi.

(izvor:Kurir)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi Skupština Srbije mogla ponovo da počne s radom u ponedeljak ili u utorak sledeće nedelje.

Velikom većinom glasova Glavni odbor Demokratskog saveza Kosova danas je izglasao da Avdulah Hoti bude kandidat te stranke za kosovskog premijera.

Najveća i nepovratna greška usvojenog rebalansa budžeta je predviđena isplata 100 evra punoletnim građanima Srbije, ukazao je Fiskalni savet u svojoj analizi, upozoravajući da će se država zadužiti da bi to finansirala, što znači da će građani narednih godina ovaj dug vraćati sa kamatom.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone