Glas Javnosti

Skupština ukida vanredno stanje, vlada ne?

Politika
Autor: Глас јавности

Uprkos najavi Maje Gojković da su se poslanici sastali da narednih dana ukinu vanredno stanje, iz kabineta Ane Brnabić stižu oprečne vesti.

Još je predaleko da se priča o datumu za ukidanje vanrednog stanja, rečeno je medijima u kabinetu premijerke Srbije Ane Brnabić. 

U Vladi Srbije još uvek nije u razmatranju ni ukidanje karantina i obavezne kućne izolacije za one koji ulaze u Srbiju.

- To je rizik, pretpostavljamo da će dok traje vanredno stanje i ta mera biti na snazi, navode u kabinetu premijerke.

Vanredno stanje u Srbiji je uvedeno 15. marta. Predstavnici opozicije i nevladinog sektora, ukazali su da je njegovo uvođenje bilo neustavno jer ga nije proglasila Narodna Skupština, koja se tek juče po prvi put sastala od početka epidemiološke krize.

Na današnjoj sednici predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da se poslanici nisu sastali da uvedu vanredno stanje, ali da će se narednih dana sastati da ga ukinu.

Ona je u razmeni replika sa poslanikom Nenadom Konstantinovićem iz kluba Vojvođanski front-Srbija 21 rekla da je vanredno stanje uvedeno po slovu Ustava i da je 95 odsto građana poštovalo sve donete propise.

Poslanici bi do kraja dana trebalo da završe raspravu o potvrđivanju uvođenja vanrednog stanja, a dok se to ne dogodii ostaje da se država sa sobom dogovi o eventualnom ukidanju ove mere.

(Izvor: Tanjug/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR