Glas Javnosti

СКУПШТИНА СРБИЈЕ: Уместо о законима за добробит грађана, посланици расправљали о МЕХОВОМ "ПРОЛИВУ"

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 06.06.2018.

Посланици Српске радикалне странке су на седници Скупштине Србије поново затражили да посланик Социјадемократске партије Србије Мехо Омеровић поднесе оставку због привођења на аеродрому у Франкфурту јер је изашао из "дјути фри шопа" не плативши козметику.

Пошто су радикали упорно говорили о томе током расправе о амандманима, наводећи да је Омеровић "лопов" и да владајућа коалиција мора да заузме став о томе, председница Скупштине Маја Гојковић је затражила од посланика да се уздрже од коментарисања да је реч о кривичном делу крађе док се не добије извештај надлежних органа.

Она је рекла да једино зна да се посланик Омеровић у Франкфурту позвао на дипломатски имунитет.

"Свесна сам да је тема врло деликатна и да морамо да инсистирамо код надлежних органа који могу да нам помогну, да нам помогну да нам дају некакво разјашњење шта се заиста десило на аеродрому у Франкфурту, како не би пала ружна слика на рад наших парламентараца", рекла је Гојковић.

Она је казала и да има став о том случају, али да "није власна да га износи" док не добије службено обавештење о том догађају.

Гојковић је затим позвала радикале да "не злоупотребљавају" скупштински Пословник и казала да ће им одузети време за расправу ако наставе да говоре мимо дневног реда.

Посланица СРС Вјерица Радета је рекла да је Омеровић "нанео велику штету Скупштини Србије и држави" и да је "срамота што се после крађе парфема и кармина позвао на дипломатски имунитет".

"Ми заиста очекујемо да владајућа већина разговара о томе и да се тај проблем реши барем тако што ће ваљда пасти на памет некоме да каже Омеровићу да би у најмању руку било коректно да поднесе оставку, и да се бар склони са очију јавности", рекла је Радета.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR