Glas Javnosti

Simpatizeri Dveri završili šetnju ispred RTS-a i zalepili zahteve na vrata (FOTO/VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Okupljanje podrške Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću, poslanicima Dveri, koji danima štrajkuju glađu ispred Skupštine Srbije, počelo je oko 17 sati, a završeno je ispred zgrade RTS-a.

Izaslanici Pokreta Dveri nisu uspeli da uđu ni na jedna vrata javnog servisa da predaju svoje zahteve, pa su ih zalepili na ulaz iz Takovske ulice i najavili da će narednih dana dolaziti da ih uruče.

Predstavnici Dveri najpre su pokušali da uđu na vrata u Takovskoj ulici, ali ona su bila zatvorena, a zatim na ulaz u Aberdarevoj, koji je takođe bio zaključan.

 

Poslanici Dragan Vesović i Marija Janjušević i sutra i, kako kažu, svih narednih dana pokušaće da uruče zaheve.

- Ako mogu da se vade da ne rade petkom, subotom ili nedeljom poslepodne, doći ćemo sutra, u toku prepodneva, kada ne mogu da imaju taj izgovor, rekao je Vesović.

 Foto: Tanjug

Okupljeni su ispred Skupštine pokušali da drže socijalnu distancu od dva metra, međutim ispred zgrade RTS mere distanciranja nisu se pridržavali. Upitan da li je na taj način ugrožena bezbednost njihovih pristalica, Vesović je rekao da skup organizovan spontano i preko društvenih mreža.

Na neobičanom skupu na kome nije bilo poruka niti govornika, nosili se se transparenti "Sloboda, sigurnost i pravda za sve", "Nema izbora", zviždalo su i aplaudiralo.

 

 

Prethodno su mu okupljeni rekli da žele miran protest, da iskažu podršku stranačkom lideru Bošku Obradoviću i potpredsedniku Dveri Ivanu Kostiću.

Plato ispred Skupštine bio je obeležen sa X na pojedinim mestima, pretpostavljamo da bi okupljeni poštovali distancu.

Skup je, navodno, spontano organizovan preko društvenih mreža, ali, kako mediji zaključuju, teško je u to poverovati jer su se tu mogli videti pre svega stranački aktivisti i funkcioneri Dveri i prvaci SzS, a sve je dobro organizovano za jedan spontani skup.

Kolona krenula ka Takovskoj oko 17.20h. a ovo drugi masovan skup ispred Skupštine u nedelju dana, u vreme korone.

Poslanici Dveri rekli da su spremni da razmotre prestanak štrajka glađu, ukoliko dobiju sat vremena na RTS, u prajmtajmu, kako bi objasnili ono za šta se zalažu i zbog čega su se odlučili na svoj potez.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR