Glas Javnosti

ШЕКИ, ЗВЕКИ, ЛЕКИ - БРАЋА ДАЛТОНИ: Лидер радикала обишао Легију, Ђинђићевог убицу посетиће данас, покушава да их ослободи?

Politika
Autor: Глас јавности / Данас.рс / од 01.06.2018.

Лидер Српске радикалне странке, Војислав Шешељ, у четвртак у Казнено-поправном заводу “Забела” посетио Милорада Улемека Легију, некадашњег команданта ЈСО, који издржава казну од 40 година због убиства Зорана Ђинђића.

Његова намера је да покрене ревизију поступка против Легије и Звездана Јовановића, такође осуђеног на 40 година због убиства Ђинђића, због, како је рекао нових околности и доказа које поседује и који су релевантни за покретање поновног процеса.

"Добио сам пуномоћје од Улемека да покрећем све правне лекове са његовим адвокатима. Надам се да ћу пуномоћје добити у петак и од Звездана", рекао је Шешељ. Он се нада ослобађању Легије из затвора, али и Звездана, за кога тврди да је незаконито осуђен.

"Њега су на саслушању тукли а генерал Родољуб Миловић ми је на све могуће начине претио, али није ништа признао. После су запретили да ће да му ликвидирају породицу, па је потписао признање које је написао Миловић. Његова адвокатица Весна Радомировић потписала је да је била присутна на саслушању, што није тачно", казао је Шешељ И нагласио да ће против свих актера ове незаконите песуде поднети кривичне пријаве.

Шешељ је рекао да су посету тражили Легија И Звездан, а да је он захтев за посету поднео Министарству правде.-Неколико месеци након подношења мог захтева Министрство правде ми је одобрило посету Легији и Звездану на по сат времена, али не истог дана. Ја сам данас дошао код Легије а сутра ћу посетитииИ Звездана-прича Шешељ како је дошло до његове посете овим осуђеницима. Он је рекао да му затворски службеници нису дозволили да било шта унесе у затвор, нити било какав поклон осуђенику кога посећује. Са собом је донео новац за Легију који је, осим за убиство Ђинђића, осуђен на по 40 година и за убиство Ивана Стамболића, деловање “земунског клана” и за убиства на Ибарској магистрали. Међутим, новац није могао да унесе, већ му је речено да га уплати преко поште на рачун Забеле, а они ће га проследити на ког буде наглашено. Шешељ је у свом стилу изјавио да не жали Ђинђића И да о њему има најгоре могуће мишљење, али да сматра да сва убиства која су томе претходила морају да се истраже. “Мора да се открије све о убиствима Славка Ћурувије, Ивана Стамболића и атентата на Ибарској магистрали”, рекао је Шешељ у свом кратком обраћању мало присутним медијима, међу којима су били само дописници Информера, Данаса Вечерњих Новости, као И камере Прве телевизије. На питања новинара да, ако се његови правни лекови остваре И ови осуђеници буду ослобођени, да ли ће они на челу са њим ићи да ослобађају Косово, као што је најавио: “То сам рекао на једном митингу јер се на митинзима тако говори. Ово је друга ситуација а моја борба биће правна борба у доказивању њихове невиности. Ако правно победимо, у шта се искрено надам, о даљој борби и њеним начином решићем договором-завршио је разговор са новинарима први радикал Србије и уједно за петак најавио конференцију за медије у седишту ГО СРС у Пожаревцу, после посете Звездану Јовановићу, где ће детаљно изнети правне аргументе које поседује за подношење поступка ревизије у вези ова два правоснажно осуђених лица.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR