Glas Javnosti

Putin potvrdio: Dolazim na osvećenje Hrama Svetog Save

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izrazio je, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uverenje u pobedu liste koju na predstojećim izborima predvodi Vučić i poželeo mu svaki uspeh, kako lični tako i politički, saopšteno je iz Pres službe predsednika Srbije.

Vučić je, kako se navodi, zahvalio Putinu za priliku da ponovo, samo mesec dana od prethodnog telefonskog razgovora, razmene mišljenja o različitim pitanjima bilateralnih i međunarodnih odnosa.

On je Putinu zahvalio na pozivu da 24. juna prisustvuje Paradi pobede u Moskvi i istakao da mu je velika čast da učestvuje na proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom, jer se ponosi činjenicom da su srpski i ruski narod u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani slobodarstva.

- Zato nema važnijeg zadatka od čuvanja sećanja na slavnu istoriju i istinu o borbi koja je donela slobodu i mir“, rekao je Vučić, navodi se u saopštenju.

Dvojica zvaničnika su razgovarali o regionalnim pitanjima, a najviše vremena posvetili su pitanju Kosova i Metohije, posebno o onome što se u vezi sa tim pitanjem događa na međunarodnoj političkoj sceni.

Putin je rekao da će o tome nasamo da razgovara sa Vučićem sledeće nedelje u Moskvi, prilikom obeležavanja pobede nad fašizmom.

Putin je naglasio da će Rusija da podrži Srbiju kada je reč o Kosovu i Metohiji i da je jasno da nijedna odluka ne može da bude doneta bez Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Vučić je još jednom zahvalio predsedniku Putinu na aktivnoj podršci Rusije državnim i nacionalnim interesima Srbije, na principima međunarodnog prava i pravde.

Predsednik Putin je potvrdio da će ponovo da poseti Srbiju kako bi prisustvovao centralnoj državnoj svečanosti osvećenja hrama Svetog Save i istakao da će Rusija da pomaže interese Srbije, kao i da štiti interese Srpske pravoslavne crkve.

Vučić je rekao da će mu biti čast da ga ponovo ugosti, a posebno tom svečanom prilikom, jer je Rusija neprocenjivo doprinela završetku najvećeg pravoslavnog hrama u Srbiji, učinivši ga jednim od simbola bliskosti dveju država i dvaju naroda.

(Izvor: N1)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR