Glas Javnosti

PROTIVZAKONITO ILI NEMORALNO? Sergej spreman da sankcioniše, one koji su dilovali sa Šapićem, ako je 'to ikakvo, protivzakonito delo'

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović zna da je potpise građana koji podržavaju njegovu listu, skupljao na ulici, zna i koliko ih skupio, ali nije siguran da li je, navodna pomoć Aleksandra Šapića, pri prikupljanju potpisa za izbore, kako je rekao, "ikakvo, protivzakonito delo".

- Ne znam, na odmoru sam, daleko od civilizacije. Ja znam da sam ja skupljao potpise na ulici, znam i kako sam ih i koliko skupljao. Ako se utvrdi da je bilo ko iz PSG, napravio dogovor sa Šapićem, jer ja zasigurno nisam, vrlo rado ću ispitati taj slučaj. Onda ćemo videti na predsedništvu kako s tim postupiti i kako to sankcionisati. Ako je to ikakvo protivzakonito delo - rekao je Trifunović.

Politikolog Boban Stojanović tvrdi da su beogradski odbori Srpske napredne stranke, kojim upravlja Nebojša Stefanović, pomogli Levijatanu i Zavetnicima da izađu na izbore, odnosno skupe potpise, dok je opština Novi Beograd, na čelu sa Aleksandrom Šapićem, pomagala Pokretu slobodnih građana, "1 od 5 miliona" i koaliciji "Nova stranka – Zeleni”.

Stojanović je rekao da ne zna koji je bio interes Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd, da pomaže opoziciji, ali da je jasno da nešto nije u redu, s obzirom da je ta opština overila osam hiljada potpisa.

- Ne znam da li je kod Šapića bilo reči o ličnim odnosima, poznanstvima ili kupovini - rekao je Stojanović.

Lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandr Šapiće, nije hteo da odgovara na ove optužbe, navodeći da je sve “laž i spinovanje”.

(Glas javnosti/ Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR