ПРИЈАТЕЉ ПРИЈАТЕЉА: Хашим Тачи открио Бојку Борисову шта би требало урадити са Србијом

hasim taci983 Zorana Jevtic

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Зорана Јевтић

Хашим Тачи објавио на Фејсбуку да је телефоном разговаро са премијером Бугарске ком је рекао да је Косово спремно да затвари поглавље сукоба са Србијом.

"Само неколико дана уочи историјског Самита Европске уније и земаља западног Балкана у Софији, данас сам поново разговарао телефоном са домаћином овог скупа премијером Бугарске Бојком Борисовим, чија држава тренутно председава Европском унијом", написао је косовски председник.

 

САЗНАЈТЕ ИСТИНУ ПРЕ СВИХ: Преузмите Фајтер апликацију и будите у току са најновијим догађањима из земље и света

 

Тачи је са бугарским премијером поново разговарао о значају и великим могућностима које нуди Самит у Софији како би се појаснио европски пут за Косово и све друге државе западног Балкана.

                                                           

 

"Главни услов за учлањење у ЕУ поред испуњавања критеријума Копенхагена, сигурно је и затварање отворених питања између свих земаља нашег региона", написао је Тачи.

Према косовском председнику у контексту односа Косова и Србије остаје од животног значаја постизање правно обавезујућег споразума за нормализацију и помирење.

"Уверио сам мог пријатеља Бојка да смо ми на Косову спремни да у односима са Србијом затворимо поглавље сукоба и отворимо поглавље мира", написао је Тачи и додао да ће тај дух пренети и током Самита у Софији.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Uoči posete šefa diplomatije Rusije Sergeja Lavrova Beogradu, šef diplomatije Srbije kaže da će Rusija podržati svako rešenje za KiM koje je u interesu Srbije.

Priština je danas dobila novu vladu na čelu sa premijerom Avdulahom Hotijem iz Demokratskog saveza Kosova.

Ustavni sud odbacio je inicijative za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone