Glas Javnosti

Predsednica skupštine Kosova Vjosa Osmani: Jedini cilj Rusije je destabilizacija regiona!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani smatra da bi Kosovo učešćem Rusije u dijalogu između Beograda i Prištine nazadovalo ne samo tehnički već i politički.

Osmani podseća da je ranije u Ujedinjenim nacijama isključena mogućnost da se Rusija umeša u dijalog između Kosova i Srbije.

"Tokom 2010. kada je Generalna skupština UN odlučivala kako nastaviti dijalog između Kosova i Srbije, apsolutno je isključila format u kome će i Rusija učestvovati poput formata Trojke iz 2007. Ako bi se sada vratili na format u kome Rusija ima glas i ulogu, onoliko koliko je imala pre nezavisnosti Kosova, verujem da bi nazadovali politički, ne samo tehnički", rekla je Osmani, prenosi Kosovo online.

Osmani smatra da bi Evropska unija trebalo da ima ulogu, uz uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u dijalog, dok za Rusiju kaže da samo želi nestabilnost na Balkanu.

"Na drugoj strani, EU mora da ima svoju ulogu. Sjedinjene Države moraju biti uključene u format oko kojeg se strane dogovore, jer istorija dokazuje da nijedan proces na Zapadnom Balkanu, ali i u Evropi, ne može biti uspešan bez učešća Sjedinjenih Država“, rekla je Osmani.

Naglasila je da je Rusija do sada pokazala da je njen jedini cilj destabilizacija regiona.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR