Glas Javnosti

PONAVLJA LI SE ONA EPSKA ’VUK IZDAJE KOSOVO’: ’Sa zahvalnošću treba prihvatiti ono što nude Albanci, pomirite se sa izgubljenim Kosovom’

Politika
Autor: Glas Javnosti

Pisac i političar Vuk Drašković ocenio je da je zbog Kosova Srbija sve udaljenija od EU, i dodao da sva „zla“ izviru iz „odbrane Kosova“. Ova njegova konstatacija objavljena je u autorskom tekstu „Kao okovani Prometej“.

-Nepriznavanjem kosovske stvarnosti, međunarodnih odluka i presuda o statusu Kosova, Srbija je, već dve decenije, kao onaj Eshilov Prometej, prikovana za stenu iluzija i samoobmana- ocenjuje on.

Drašković „otkriva“ da se krivotvori istina o izgubljenom Miloševićevom kosovskom ratu protiv NATO alijanse, o zločinima nad kosovskim Albancima te da već dvadeset godina, i vlast, i opozicija, i Crkva, i SANU, sav ratni i propagandni aparat Miloševićeve Srbije, skoro svi mediji, propovedaju takozvanu „post istinu“.

Dokazujući Srbima kako je Kosovo „izgubljeno“, da se sa tim treba pomiriti i sa zahvalnošću prihvatiti ono što nude Albanci, Drašković ističe da bi i oni mogli „okrenuti ploču“.

Tvrdi da su Albanci prihvatili Ahtisarijev plan pod snažnim pritiskom SAD i EU, a naročito Vašingtona, te da su se odrekli mnogo čega i pristali na mnogo šta - odrekli su se svoje nacionalne zastave, grba i himne, programa o ujedinjenju Kosova sa Albanijom…

-Šta se, zapitajmo se, može desiti, a već se tako nešto i najavljuje, ako kosovski Albanci pocepaju Ahtisarijev dokument i proglase federaciju sa Albanijom? U državnoj zajednici sa Albanijom, koja je u NATO alijansi, Kosovo bi, automatski, ušlo u sve međunarodne organizacije. Šta, u tom slučaju, može da učini Srbija? Samo jedno od ovo dvoje: da uđe u novi rat za Kosovo ili da, uz parastose i protestne mitinge, poriče i tu novu stvarnost. Teško je zamisliti da bi se vojske Rusije i Kine uključile u boj za Kosovo. A i kada bi se to desilo, Srbija bi postala balkanska Sirija- zaključio je Drašković.

(Glas javnosti/IN4S)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR