Glas Javnosti

SAOPŠTENJE POKRETA ZA ODBRANU KOSOVA: Obratili se Vučiću u ime srpskog naroda!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Pokret za odbranu Kosova upitio je saopštenje predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, zahtevajući od njega da im razjasni nekoliko nedoumica vezanih za Kosovo i Metohiju, a povodom otkrića koje je izneo Džon Bolton. Prenosimo njihovo saopštenje:

-U svetlu najnovijeg otkrića koje je izneo Džon Bolton, nekadašnji savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost i učesnik u pregovorima srpskih vlasti s ilegalnim strukturama sa Kosova i Metohije, obraćamo se predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, zahtevajući u ime srpskog naroda i javnosti Srbije da:

1. Potvrdi ili opovrgne da je još od 2018. sa zločincem Hašimom Tačijem dogovarao tzv. „razgraničenje“, tj. razmenu teritorije između Srbije i njene okupirane južne pokrajine, kako iznosi Bolton.

2. Obavesti narod i javnost da li je i s kim od predstavnika relevantnih državnih organa Srbije, kada i na kojoj osnovi usaglasio zastupanje takvih ili sličnih predloga u ime naše države, ili je bez ičijeg službenog znanja, a na vlastitu inicijativu, suprotno Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 SB OUN, radio na trajnom pravnom odvajanju Kosova i Metohije iz ustavno-pravnog sistema Srbije i njegovom priključenju Velikoj Albaniji?

Insistiramo da se predsednik Republike, ili neko drugo službeno lice s njegovim ovlašćenjima, u najkraćem roku izjasni o ovim pitanjima koja, nakon pomenutog obelodanjenja, sebi postavljaju srpski građani, naročito s Kosova i Metohije. Ukoliko odgovor izostane, smatraćemo to prećutnim priznanjem predsednikovog učešća u tom, ali i u drugim pokušajima protivpravnog, istorijski neodgovornog i komadanja naše otadžbine, o tome ćemo obavestiti javnost i građane i preduzimati dalje korake u skladu sa, nažlost, još jednom potvrđenim saznanjima- navodi se u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR