Glas Javnosti

"Плашим се да Албанци ово не раде сами, уз нечију подршку покушавају да поново унесу страх међу Србе на Косову"

Politika
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 01.06.2018.

Плашим се да су Албанци решили да уз нечију прећутну или суштинску подршку не само унесу немире и страх у Србе, већ и да предузму неке друге мере, каже Вучић.

"Плашим се да су решили да уз нечију прећутну подршку, не само да унесу немир и страх у Србе, посебно Србе повратнике јужно од Ибра, већ да и оно што су радили са Марком Ђурићем и са неспровођењем истраге о убиству Оливера Ивановића унесу додатан страх на север Косова", казао је Вучић за РТС.

Он је рекао да се "плаши да ће у једном тренутку предузети и неке друге мере" и замолио "људе у међународној заједници" да воде рачуна о томе.

Председник Србије је додао да зна како је све то функционисало до 2003. године на Косову и Метохији.

"Тада смо имали усаглашену причу, стандарди пре статуса, а они ни тада нису постојали као ни данас. Клик и окидач за давање некакве независности косовској аутономији су били немири и нереди 2004. када Албанци преузимају ствар у своје руке и увек уз директну подршку појединих западних земаља", истакао је он.

Упитан како међународна зајендица реагује на сва дешавања на Косову и Метохији, Вучић је казао да "они све време причају о споразуму који не постоји".

"Шта ће да каже међународна заједница, седе и гледају у мене и спусте главу. Они све време причају о спразуму који не постоји, не знају шта да раде са собом", казао је он.

Он је додао да су изјаве представника са Косова "застрашујуће" јер они у лице кажу целој Европи и свету да их не интересује ЗСО. "Њих не интересује Бриселски споразум", додао је Вучић.

Коментаришу одржавање фестивала "Мирдита добар дан" у Београду, Вучић је казао да је тиме "Србија показала разлику, којом грађани Србије треба да се поносе". "Србија је постала нормална и пристојна земља, треба да се дичимо демократским капацитетима Србије", оценио је председник.

Он је додао да је одржавање тог фестивала погодило многе грађане Србије и да је имао многе политичке расправе по том питању. "Ми се поносимо јер имамо ту врсту демократског капацитета. Наша полиција је на нормалан начин зауставила људе", казао је Вучић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR