Glas Javnosti

"ОПРАВДАЊЕ" ИЗРАЕЛСКЕ АМБАСАДЕ: Србија нам је и даље добар пријатељ, учешће наших авиона на прослави "Олује" нема политичку конотацију

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 06.08.2018.

Амбасада Израела у Србији саопштила је да је Хрватска купила авионе Ф-16 од Израела и да њихово учешће у војној паради поводом 23-огодишњице од акције "Олуја" једино у вези с тим купопродајним уговором.

Како се додаје, Израел изузетно цени пријатељство са Србијом и није дошло до промене израелске политике према Србији.

"Оно нема никакве политичке елементе, нити било какве везе са историјским односима између Србије и Хрватске. У том смислу, чврсто пријатељство које постоји између Израела и Србије никада и ни на који начин неће бити угрожено", наводи се у саопштењу амбасаде.

Амбасада је додала да је доказ пријатељства и посета председника Израела Рувена Ривлина, који је "изразио јасан став када је реч о сећању на прошлост".

Амбасадор Србије у Израелу Милутин Станојевић оштро је критиковао учешће израелске војске у церемонији у Книну поводом обележавања годишњице хрватске војно-полицијске операције "Олуја".

Станојевић је у изјави за лист Тајмс ов Израел казао да је Србија "дубоко разочарана" због учешћа израелских авиона и пилота на војној паради којом се прославља та војно-полицијска акција из 1995. године против самопрокламоване Републике Српске Крајине.

 

Глас јавности / Н1 / од 06.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR