Glas Javnosti

Opozicija posle sastanka s Vučićem: Izbori će ponovo biti odloženi u jednom slučaju

Politika
Autor: Glas javnosti

Predstavnici opozicije koji su najavili učešće na predstojećim izborima izjavili su posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je razgovor bio očekivan, bez iznenađenja u vezi sa datumom izbora, a Miloš Jovanović, iz koalicije Metla, dodaje da je bio formalan i da su praktično legalizovane odluke koje su već donesene.

Imajući u vidu da će se, prema najavama, vanredno stanje ukinuti ove sedmice, termin izbora je, kažu, bio očekivan. Nosilac liste Ujedinjene demokratske Srbije Marko Đurišić rekao je za Tanjug da je prihvaćen njihov predlog da članovi RIK-a pri izradi Upustva za sprovođenje izbora konsultuju epidemiologe. Predstavnici opozicije koji su najavili učešće na predstojećim izborima izjavili su posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je razgovor bio očekivan, bez iznenađenja u vezi sa datumom izbora, a Miloš Jovanović, iz koalicije Metla, dodaje da je bio formalan i da su praktično legalizovane odluke koje su već donesene.
Đurišić objašnjava da će biti potrebno da se naprave procedure za rad članova biračkih odbora, ali i za građane koji budu dolazili da glasaju.

- Nisam siguran da to treba raditi - rekao je Jovanović.

 Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić kaže da ih je vlast obavestila o proceni epidemiološke situacije i koje su opcije u igri. Šapić je kazao da bi u slučaju da se izbori pomere bio prekršen Ustav, jer se očekuje ukidanje vanrednog stanja ove nedelje.

- U skladu sa tim, dat je predlog zbog eventualnih mera i zdravstvenih razloga i dužeg zadržavanja kod notara da i opštine mogu da overavaju potpise i to je prihvaćeno - rekao je Šapić.

I Šapić je preneo da će se u slučaju pogoršanja situacije izborni proceš ponovo zaustaviti, a izbori odložiti sve dok se ne steknu uslovi za njihovo održavanje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR