Glas Javnosti

OBEĆAJ ŽIVKA, OBEĆAJ, NIŠTA NE KOŠTA DA OBEĆAŠ: Počeli da grade vrtić tri dana pred izbore, meštani videli radnike samo jednom

Politika
Autor: Glas javnosti

Najsigurnija praksa da se dobiju izbori u Srbiju, obećanja i obećanja, jeste donela boljitak lokalnim političarima, ali ne i meštanima Novog Sela kod Niša čija su deca i dalje bez vrtića.

Posle nekoliko probijenih rokova u Novom Selu, gradnja vrtića je počela i to samo tri dana pred izbore, mešatni su radnike i mašine na prostoru stare škole videli samo 18. juna.

Dva meseca su stopirani svi radovi, što potvrđuju i u Direkciji za izgradnju. Kažu da je tako zbog neslaganja u projektu i stanja na terenu.

Da će niško naselje 9. maj dobiti vrtić najavljeno je još aprila prošle godine, a rok za završetak grubih radova bio je kraj 2019. Ove godine trebalo je da deca već budu u svojim sobama u obdaništu.

Radovi su stopirani, a da nisu ni počeli. O tome svedoče Nišlije, koje kažu da su dva dana nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radnici i mašine bili na terenu. Videli su ih tamo, kažu, samo jedan dan. Preciznije, taj dan je bio četvrtak 18. jun, samo tri dana pre izbora.

- To je prvi i jedini dan kad su radnici bili i kad je nešto rađeno. Od tog dana se više nisu ni pojavili. I sami možete videti na fotografijama da je jedina promena samo korov koji je ponovo izrastao, na našu veliku žalost - pišu građani.

Da je izvođenje radova stopirano potvrđuju i u Direkciji za izgradnju, gde kažu da je to investicija Sekretarijata za investicije, a da su oni samo angažovani kao stručni nadzor na izgradnji, te da zato nemaju detaljne informacije.

Izvođenje radova je stopirano zbog primećenih nedostataka u projektu i predmeru radova u odnosu na stanje na terenu, od strane izvođača radova i stručnog nadzora - navode u Direkciji.

Kada će radovi biti nastavljeni, ne odgovaraju, ali kažu da je rok za izvođenje svih radova, odnosno završetak vrtića u celosti, šest meseci.  U Nišu je najavljena izgradnja tri nova vrtića, u kojima će biti mesta za oko 500 dece, ali nijedan od njih još nije završen.

(Glas javnosti/Južne vesti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR