Glas Javnosti

МЕШАЊE СТРАНИХ ОБАВЕШТАЈНИХ СЛУЖБИ У ОПШТЕ ИЗБОРЕ У БИХ: Милорад Додик: База Бутмир прихватилиште "црних операција"

Politika
Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 04.10.2018.

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да у бази Бутмир код Сарајева има 2.000 припадника европских безбедносних снага, и да је то сада прихватилиште за све "црне операције". То је Српској познато, рекао је Додик.

Када је реч о сценаријима за државни удар на Српску, Додик наводи да је 40 британских специјалаца дошло у БиХ, а да их је шест у Бањалуци. Он наглашава да су у Српској на власти легалисти и да на Западу не знају шта ће с њима, те покушавају да очувају структуре у Сарајеву предвођене српским чланом Председништва БиХ Младеном Иванићем и кадром из СДС.

Говорећи о томе зашто некима смета јака РС, Додик наводи да поједини на Западу желе да од БиХ створе централизовану земљу.

Према његовим речима, то су рецидиви политике која је ишла за тим да се потпише Дејтонски мировни споразум, а потом да се низом мера утиче на то да Српска буде празна љуштура, која ће се смучити Србима.

 

КОСОВСКЕ ЖРТВЕ

ПРЕДСЕДНИК Српске поручио је у среду у Београду да РС са посебном емпатијом гледа на српске жртве на КиМ, јер је и сама доживела такво страдање, и да боли покушај да нам се припише етикета "геноцидног или злочиначког народа". Милорад Додик је током посете Спомен-соби "Косметске жртве" изразио саучешће породицама жртава и захвалио Удружењу породица киднапованих и убијених што негују успомену на страдале.
- Е, онда смо пре десетак до 12 година дошли ми и рекли да тога више нема и да хоћемо да поштујемо Устав и права која смо добили. То је засметало, јер они желе поданичку структуру - изјавио је Додик за Пинк ТВ.

Када је реч о мешању странаца у изборе у БиХ, Додик истиче да нема ко се није умешао, осим Србије.

- Подвала је да се Србија меша. Сасвим је логично да Србија сарађује са Српском, и та сарадња је на највишем нивоу до сада. Ово је најбољи и најконкретнији период сарадње Српске и Србије. То није више само да се загрлимо као браћа и имате нашу подршку. Сада је то конкретно - рекао је Додик, наводећи да се реализује низ заједничких пројеката.

Он је истакао да председник Србије Александар Вучић разуме ситуацију у Српској и да је то помогло.

Додик је истакао и да је седам пута заредом на изборима побеђивао исте противкандидате, који се на политичку сцену враћају као "неке воштане фигуре", и истакао да ће то учинити и осми пут на предстојећим изборима.

Што се тиче оптужби кандидата СзП за српског члана Председништва БиХ Младена Иванића да је Додик "завадио РС са светом, као и грађане БиХ и поделио српски народ", Додик је одбацио те тврдње и рекао да РС није подељена у политичком смислу.

Он је напоменуо да Иванић представља политички партију која је на изборима добила осам одсто, док је СНСД добијао до 40 одсто, а да сада анкете говоре да има толику подршку.

- Када се сва опозиција сабере, нема политичку подршку као моја партија - рекао је Додик, напоменувши да је једини у историји Српске два пута биран за председника Републике и да "не би добио други мандат да је онако како каже Иванић".

ОПОЗИЦИЈА ОТИШЛА У ТЕРОРИЗАМ

ИСПАЉИВАЊЕ зоље на зграду "Аграма" у Бањалуци представља тероризам и потврђује да у СДС постоји милитантно крило, изјавио је Милорад Додик.

- Овде је нападнута РС, нападнут је мир у Бањалуци. Док ми разговарамо о томе како повећати плате на 1.000 КМ, они се баве тероризмом - рекао је Додик и додао да је неспорно такав чин политички мотивисан.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 04.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR