Glas Javnosti

Marković: Vlast će stvari dovesti do otvorenog terora ili će da padne

Politika
Autor: Glas javnosti

Reditelj Goran Marković izjavio je da je da će kada prođe opasnost od koronavirusa ostati pustoš, i da će to biti sasvim druga situacija za vlast koja će "stvari dovesti do kraja, do otvorenog terora, ili će pasti".

- Prvo što sam pomislio kada je uvedeno vanredno stanje bilo je: da li je to uvod u institucionalizovanu diktaturu, teror koji je zakonski ozvaničen? Mislim da je to vidljivo u teško skrivenom zadovoljstvu vlasti što sada mogu, pod izgovorom borbe protiv bolesti, da urade bilo šta - rekao je Marković, u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

- Samo što je to, a bojim se da oni to polako shvataju, dvosekli mač - dodao je Marković, podsetivši na ne tako davnu prošlost.

- Setite se 5. oktobra (2000) koji je Miloševića koštao glave. On je došao kao posledica rata iz koga je Srbija izašla poražena i osramoćena. Sada situacija po diktatora nije manje opasna. Ovo je proći i šta će ostati? Pustoš. I ekonomska, i psihološka, i politička - rekao je Marković.

- Biće to za ovu vlast sasvim druga situacija. Oni će ili stvari dovesti do kraja, do otvorenog terora, ili ća pasti - naglasio je Marković.

Upoređujući vreme kada je pripremao film “Variola vera” sa sadašnjim, on je rekao da im je zajedničko skrivanje istine o epidemiji.

Kako je naglasio, različita je organizacija borbe protiv pandemije.

- U vreme variole postojala je jedna velika, snažna država, a sada nas od korone spasavaju Brnabićka, koja se izdire na građane, i Lončar, koji tvrdi da ćemo mi očas napraviti vakcinu(?!). U tome je bitna razlika, ono su bili profesionalci a ovo su najobičniji diletanti - zaključuje Marković

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR