Glas Javnosti

Lutovac: Nedolična kampanja Vučića

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da predsednik Srbije bez prekida sprovodi besprizornu političku kampanju i očigledno nema nameru da prestane.


- Pojavljuje se svugde i govori o svemu. Kampanja je nedolična, počiva na podsticanju straha i podrevanju nade: u rasponu od toga da neće biti mesta na grobljima do obećanja da će svi biti dobiti po 100 evra - rekao je Lutavac za novi broj nedeljnika NiN.

Lutovac je naglasio da „vlada jedan čovek, baš kao i proteklnih osam godina“.

- I kao pravi autokrata suspednovao je vladavinu prava, podelu vlasti, ograničio slobodu medija, onemogućio poštene izbore - naveo je Lutovac.

On je, govoreći o promeni vlasti, rekao da „ne zna šta može da bude okidač“, dodajući da je to „nekada nešto sasvim banalno“.

- Ali u suštini ključno pitanje je da li je čaša puna da bi kap učunila da se prelije. Događanja tokom pandemije pune čašu do vrha. Istorija je prepuna primera da su tirani i autokrate pravile sudbonosne greške, zato što nisu prihvatali da prave bilo kakve greške - rekao je Lutovac.

On je naveo i da „ima simbolike u tome da je na dan Ćuruvijinog ubistva održana konferencija za novinare bez prisustva novinara“.

 

Izvor: Danas

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR