Glas Javnosti

ЛОКАЛНИ ШЕРИФ: Да ли ће сјахати са власти човек који је ОЈАДИО БЕЛУ ПАЛАНКУ? Миљковић пребацио МИЛИОНЕ преко женине и братовљеве фирме!

Politika
Autor: Глас јавности / Јужневести / од 17.07.2018.

Грађане Србије муче и тероришу локални шерифи, а један од најблиставијих примера "малих диктатора" је напредњачки председник општине Бела Паланка Горан Миљковић.

Због тога што је, како је утврдила Агенција за борбу против корупције, фирми своје супруге, али и фирмама свог брата и члана Општинског већа из општинског буџета са различитих позиција пребацио преко 18 милиона динара од 2014. до 2017, Агенција за борбу против корупције предложила је смену председника Општине Бела Паланка Горана Миљковића.

Он је био дужан да као председник Општине писмено обавести Агенцију о сукобу интереса који је имао приликом додељивања новца из буџета Општине Бела Паланка, што није учинио.

У конкретним случајевима, повезана лица са Гораном Миљковићем (на слици испод) су његова супруга Јасмина Миљковић, привредно друштво М.Г.М. с обзиром да је његова супруга власник и законски заступник, његов брат Мирослав Миљковић и његова предузетничка радња, као и Славиша Вељковић, с обзиром да је на Миљковићев захтев он изабран за члана већа – наводе у Агенцији.

Општина Бела Паланка, на чијем је челу Миљковић, је у 2015. години исплатила 636.000 фирми М.Г.М чији је власник његова супруга, за канцеларијски материјал и поклоне за децу, током 2016. године 836.000 динара, а у 2017. тек 94.000 динара.

Из Општинског буџета је за 3 године исплаћено 3,2 милиона фирми ДКМ Траде, која је у власништву Мирослава Миљковића, који је његов рођени брат. Такође, фирми Ферстил у којој је сувласник Славиша Вељковић, у то време члан Општинског већа, а данас одборник у Скупштини општине, је од 2015.до 2017. исплаћено преко 13 милиона динара.

Функционер је дужан да функцију врши тако да јавни интерес не подреди приватном, да ствара и одржава поверење грађана у савесно и одговорно обављање функције, да ствара и одржава поверење грађана и да избегава стварања зависности према особи која би могла да утиче на непристрасност у вршењу јавне функције – наводе у Агенцији.

Одлука Агенције да се Миљковић смени са функције није коначна, а Миљковић се жалио на решење, али није желео да га коментарише.

Тренутно сам на годишњем одмору. Жалио сам се на решење, али немам коментар – одговорио је Миљковић.

Миљковић: Нисам знао да ће Општина сарађивати са фирмама моје супруге и брата!

Ипак, актуелни председник Општине Бела Паланка (на слици испод) Горан Миљковић, у свом изјашњењу Агенцији, сматра да није повредио одредбе које су му стављене на терет, јер при ступању на дужност није знао да ће Општинска управа или установе чији је оснивач Општина, имати пословни однос са фирмама са којима је повезан.

Набавке нису вршене са моје стране, већ од стране овлашћених лица општинских органа и установа, те су то јавне набавке мале вредности, а све је урађено по закону – наводи Миљковић.

Такође, додаје да је ретко у контакту са својим братом, а да је разлог куповине канцеларијског материјала од фирме своје супруге тај што је та фирма једини набављач канцеларијског материјала у Белој Паланци.

Подсетимо Горан Миљковић је од 2012. на челу Општине Бела Паланка, тада као члан ДС, док је 2016. за председника Општине изабран са листе СНС-а.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR