Glas Javnosti

КОСОВСКИ ЧВОР (ДЕЗ)ИНФОРМАЦИЈА: СРПСКА ЛИСТА: "Опасне лажи о радној обавези"; Игуман Високих Дечана: "Није трач већ информација добијена из СНС"

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 02.08.2018.

Српска листа саопштила је да су бесмислене и опасне лажи да је у иституцијама Србије на северу Косова и Метохије уведена "ванредна радна обавеза". Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић тврди да није реч о "неуљудним трачевима", већ о информацијама које добија чак и од чланова СНС-а.

Српска листа је оценила да ширење тих лажних вести долази као део бесомучне кампање која се данима води против Србије, наводећи да такве дезинформације у тренутној ситуацији могу послужити као алиби свима којима је у интересу дестабилизација и угрожавање мира.

"Извори оваквих лажних вести изазивају оправдану забринутост јер нам показују који су скривени циљеви и намере, и њихове и њихових ментора", навела је Српска листа реагујући на упозорење игумана Високих Дечана архимандрита Саве (Јањића) о могућем "скором сценарију међусобно договореног инцидента на северу Косова и Метохије који би створио поделу на терену".

Косовом циркулишу разне опасне информације међу којима је и о она о скором сценарију међусобно договореног инцидента на северу Косова и Метохије који би био окидач за реакције на обе стране и који би створио де факто поделу на терену - уз овај коментар објављен на друштвеним мрежама, игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић претходно је позвао политичке лидере у Београду и Приштини да одбаце и демантују те информације и поново се обавежу на миран дијалог колико год он трајао.

"Довели сте ме у ситуацију да одговарам на непристојне и неуљудне трачеве, јер овде нема ниједне информације, овде нема ничега", одговорио је председник Србије Александар Вучић у интервјуу телевизији Пинк.

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић рекао је за лист Данас да је "Србима на северу Косова и Метохије по наредби Београда уведене радна обавеза да од 1. августа и у време годишњих одмора сви морају бити на радним местима", као и да се инсистира на присуству студената у Митровици ради евентуалних протеста, који би се организовали.

"Ово нису 'неуљудни трачеви' већ информације које добијамо чак и од наших верника, честитих чланова СНС-а, који нам се обраћају са молбом да не помињемо њихова имена да не би изгубили посао и хлеб", рекао је игуман Високих Дечана.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR