Glas Javnosti

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Не можемо да не питамо, шта то Београд и Приштина крију од нас када је реч о убиству Оливера Ивановића?

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 29.05.2018.

ГИ СДП поново је апеловала на све истражне органе, посебно Еулекс да уложе максималне напоре и расветле убиство лидера те иницијативе Оливера Ивановића.

Апеловали су и на званичнике Београда и Приштине да "снагом ауторитета" допринесу да злочинци и у овом случају не остану анонимни и некажњени.

"Како време од гнусног убиства нашег лидера Оливера Ивановића пролази, из дана у дан постаје све извесније да извршиоци и налогодавци неће бити пронађени. То смо некако наслућивали и најављивали од дана убиства 16. јануара, а данас смо готово сигурни да се на разоткривању починилаца овог злочина ништа не ради", наводе из СДП.

Уместо да се огласи Специјално тужилаштво Косова, коме је због сложености поверен случај убиства Оливера Ивановића представници иницијативе наводе да из медија сазнају, по ко зна који пут, да је "Београд вољан да се укључи у истрагу, која би била непристрасна и професионална, али да се кривци крију у Приштини".

Подсећају да из медија затим слушају и наводе од званичне Приштине да се "одговори о убиству Ивановића крију у Београду".

"Стога не можемо, а да се не упитамо знају ли то Београд и Приштина нешто што брижљиво скривају од нас, па и од истражних органа. Или, су то само изјаве које служе у дневно политичке сврхе, а убиством Ивановића се нико озбиљно не бави", питају се из Иницијативе СДП.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR