Glas Javnosti

КО ЈЕ КРАО И ГДЕ СУ САД: Слике нестале из скупштине пребачене у штаб Демократске опоѕиције Србије?

Politika
Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 02.10.2018.

Председница парламента Маја Гојковић изјавила да се возач, који је радио у здању на Тргу Николе Пашића јавио и дао изјаву пред два сведока

ВОЗАЧ који је 2000. године био запослен у Скупштини Савезне Републике Југославије испричао је да је из парламентарног здања превезао део слика које су преживеле паљење зграде у петооктобарској ноћи, у законодавни дом Београда где је био штаб ДОС-а. Он не зна где су завршила ова уметничка дела, за којима полиција и данас трага.

 
Ово, за "Новости", каже председница парламента Маја Гојковић, и додаје да је возач дошао у парламент после отварања изложбе "Уметност која чека правду", где су представљене репродукције 54 дела која су украдена из скупштинске ризнице, а у којој је пре преврата било 156 дела.

- Стално апелујемо на грађане да се јаве, дошао је господин који је радио у здању и, пред два сведока, дао интересантно сведочење да је 6. октобра 2000. године, од Милана Лучића који је био генерални секретар Скупштине, добио наређење да са још једним колегом слике које нису уништене и запаљене, преместе у штаб ДОС-а у згради Скупштине града. Он тврди да су тамо биле, скоро све вође ДОС-а, а међу њима и Драгољуб Мићуновић који је изабран за председника тадашње Скупштине Југославије - истиче Гојковићева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Украдене слике тражи Интерпол?

Она објашњава да "када се хоће, може да се дође до трагова" и најављује да ће возач дати изјаву у полицији, као и да би евентуална саслушања Мићуновића и Лучића могла дати смернице о даљим траговима.

Мићуновић, који је и сада посланик ДС, каже, за "Новости", да су "овакве оптужбе глупости".

Глас јавности / НОВОСТИ / од 02.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR