Kapetan Dragan bi u skupštinu? "Daje sve za slobodu Legije i Zvezdana Jovanovića" samo predizborna kampanja?

kapetan Dragan- YT Al Jazeera Balkans

Foto: Youtube Printscreen

Da li je posle poruke Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, da Milorada Ulemeka i Zvezdana Jovanovića treba pustiti na slobodu, još jednom, ovoga puta u predizborne svrhe, otvorena tema revizije ubistva nekadašnjeg premijera dr Zorana Đinđića?

Vlast dopušta pojavu takvih stavova u prorežimskim medijima, poručuje autorka knjige razgovora sa Đinđićem San o Srbiji Vesna Mališić.

U Lepoglavi je zbog ratnih zločina odslužio koliko mu je bilo i presuđeno, u dan, a sada sa slobode, preko tabloidnih strana, presuđuje da vođama crvenih beretki, kao herojima, treba što pre skratiti kaznu, piše N1.

"Prihvatam da im budem garant, staviću sve što imam na kocku! Siguran sam da će ako meni Legija i Zvezdan daju reč to i ispoštovati. U slučaju puštanja, oni bi imali restrikcije. Red je da poslednji deo života provedu na slobodi, da im se bar to što su nosili srpsku uniformu i stavljali život na kocku uzme kao olakšavajuća okolnost, a ne otežavajuća", naveo je.

"To je krajnje neljudska izjava kad hvalite ubice i ubistvo bilo kog čoveka i mene to od Vasiljkovića nimalo ne čudi on je čovek koji je do sada napadao hrvatski pravosudni sistem, sad mu očigledno ne odgovara ni srpski. Ja bih ga samo upitao, a mislim da mu to nije palo na pamet, jer on nije čovek koji razmišljaš o bilo čemu, da li je to poruka da ubistvo predsednika vlade ili predsednika zemlje - dakle ne bilo kog čoveka, već ljude na najistaknutijim državnim položajima - da je to ustvari herojski čin", ocenjuje Žarko Korać psiholog i nekadašnji potpredsednik Vlade.

Za Dragana Vasiljkovića, Ulemek je izuzetan vojnik, a Jovanović skroman i častan policajac. I pored pravosnažne presude, čovek poznatiji kao Kapetan Dragan kaže da ne zna imaju li, kako ih sam naziva, Legija i Zvezdan krivicu u ubistvu nekadašnjeg srpskog premijera.

Autorka knjige razgovora sa Đinđićem "San o Srbiji", Vesna Mališić poručuje da je to kontinuitet koji vlast dopušta: Vojislav Šešelj, Goran Davidović Firer - spisak se produžava.

"Kapetan Dragan će biti još jedna marioneta za liferovanje najprljavijeg bagaža iz proteklih ratova i evo sad vidim i iz tog mučnog i užasnog ubistva bivšeg premijera. To će biti njegova uloga i verujem da će ga tabloidi i televizije sa nacionalnom frekvencijom koje podržavaju predsednika vrlo koristiti", navodi Vesna Mališić. 

I dok brojni pojedinci, nevladine organizacije i opozicione stranke poručuju da ubice Zorana Đinđića nisu i ne mogu da budu srpski heroji, i dok se traži reakcija nadležnih, Dragan Vasiljković najavio kandidaturu za poslaničko mesto sa listom koja će nositi njegovo ime.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Lider Dveri Boško Obradović, koji četiri dana štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije, izajvio je za N1 da nastavlja štrajk glađu i da ostaje pri zahtevima da se prekine izborni proces te da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto.

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači rekao je da želi širi sastav tima u dijalogu sa Srbijom.

Kad su kineski stručnjaci sleteli u Srbiju predsednik Aleksandar Vučić poljubio je kinesku zastavu i obećao da će ih bespogovorno slušati. Beograd se pretvorio u oduševljenu laboratoriju kineske diplomatije u doba korona virusa, piše Frans pres (AFP).

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone