Glas Javnosti

КАО ДЛАНОМ О ДЛАН: Мали платио 200.000 динара, обустављен поступак против њега вођен због НЕПРИЈАВЉИВАЊА ИМОВИНЕ

Politika
Autor: Глас јавности / КРИК.рс / од 22.10.2018.

Министар финансија Синиша Мали уплатио је крајем прошлог месеца 200.000 динара у хуманитарне сврхе након чега је обустављен поступак који је против њега вођен јер није пријавио сву имовину, речено је новинарима КРИК-а у Првом основном тужилаштву у Београду. Истрагу против Малог више не води ниједно тужилаштво.

КРИК подсећа да је пре три године објавио серијал прича о Малом, након чега је Агенција за борбу против корупције покренула истрагу и Вишем тужилаштву у Београду доставила извештај у коме износи сумње да је Мали умешан у више кривичних дела укључујући и прање новца.

КРИК наводи да је документ у којем су побројане сумњиве новчане трансакције тужилаштву доставила и Управа за спречавање прања новца

Више тужилаштво је, додаје КРИК, закључило да Мали није учинио ниједно кривично дело из њихове надлежности и предмет проследило Првом основном тужилаштву које је проверавало само да ли је он пријавио сву имовину.

Агенција је крајем августа тужилаштву доставила нови извештај у коме је констатовала да је Мали пријавио сву имовину, након чега је тужилаштво понудило Малом да обустави поступак против њега уколико уплати 200.000 динара, пише КИРК и додаје да је Мали истог дана уплатио новац.

 

Глас јавности / КРИК.рс / од 22.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR