Glas Javnosti

Јовановић: ЛДП излази на изборе да би се 'с грађанима дошло до европске Србије'

Politika
Autor: naslovi.net/Foto:Wikipedija

Председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је, поводом расписивања избора на свим нивоима у Србији за 26. април, да је жеља ЛДП да с грађанима дође до европске Србије и нагласио да се мора дати снажан одговор антиевропском фронту.

"Данас, када су и званично расписани избори на парламентарном и локалном нивоу, позивам грађане и грађанке Србије да почнемо да разговарамо. Наша је жеља да заједно дођемо до циља, до модерне, европске Србије", пише у изјави Јовановића, пренела је ЛДП.

Јовановић предвиђа "изазове" за тај циљ "у години пред нама" и каже да су ЛДП и он спремни на то.

"Зато што волимо нашу земљу и зато што говоримо истину о томе какву државу желимо, ми ћемо разговарати са свима. О идеји, о политици, о томе како сачувати мир у земљи и региону, разговараћемо са свима. За нас су избори прилика да обиђемо свако српско село, сваког радника, студента, пензионера, комшију Албанца, Хрвата, Бошњака, Мађара. Избори су шанса да добијемо поверење и да радимо на односима у региону и шире, да сарађујемо са људима у Сарајеву, Приштини, Загребу, Европи, свету", поручио је Јовановић.

По његовим речима, то није посао само његове генерације, већ целог друштва.

"У чувању мира и стварању грађанске државе тражићемо подршку од свих. И од младих који желе да остану и од старијих који су већ много тога дали нашој земљи", навео је Јовановић.

Он је истакао да су избори још једна шанса да се "окупимо око идеје која води Србију у Европу".

Оценио је да "антиевропски фронт јача и ми морамо дати снажан и одлучан одговор на то", као и да је "одоговор на то  одбијање да се повлачимо пред антиевропским узурпаторима наше будућности".

"Зато верујемо да је борба за Србију у Европи и Европу у Србији једина могућа политика. На изборе излазимо зато што о тој политици не говоримо само, већ је и живимо", поручио је Јовановић у писаној изјави.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR