Glas Javnosti

Jeremić traži od EU da se ponove izbori, Vulin tvrdi da očekuje od stranaca da ga dovedu na vlast

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin kaže da lider Narodne stranke Vuk Jeremić poziva strance da ga dovedu na vlast.

On je ocenio da onaj ko je jednom na vlast došao voljom stranaca ne zna drugi način da se na vlast vrati.

Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ističe da je Jeremić na predsedničkim izborima teško poražen i podseća da na lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore nije izašao.

Međutim, kako dodaje, to ga ne sprečava da se nudi da vlada.

-Malo je onih koji umeju tako umiljato da cvile pred strancima kao Vuk Jeremić. I Ðilas može da mu pozavidi na retkom talentu-, izjavio je Vulin.

Naglasio je da kada političar iz Srbije poziva Evropsku uniju da odredi ko će da vlada Srbijom, on daje opravdanje strancima da se mešaju u naše unutrašnje odnose i da gaze naš suverenitet.

-Jeremić u tome ne vidi ništa loše, tako je i EULEKS uveo na Kosovo i Metohiju-, kaže Vulin.

Dodaje da Jeremić zna da promena vlasti bez izbora može da bude samo nasilna i da za dolazak na vlast bez izbora mora da se plati visoka cena.

-A cena su sukobi među Srbima, priznanje Kosova i odricanje od Republike Srpske. Za Vučića neprihvatljivo, za Jeremića samo nastavak politike koju je vodio dok je bio na vlasti-, rekao je Vulin.

Jeremić: Više nema vremena za gubljenje

Jeremić je ranije danas pozvao institucije EU da prioritetno obavežu vlast Aleksandra Vučića na sveobuhvatne pregovore sa srpskom opozicijom pod okriljem EU i naveo da bi cilj tih pregovora bio uspostavljanje detaljnih i merljivih uslova za istinski slobodne i fer izbore, koji bi trebalo da budu održani što pre.

-Više nema vremena za gubljenje ako se želi sačuvati kredibilitet Evrope-, navodii Jeremić u autorskom tekstu pod naslovom "Diktatura u vašem susedstvu: Zašto je srpski režim pretnja kredibilitetu Evrope", objavljenom na briselskom portalu Euraktiv, uz tvrdnje da vlast na čelu sa Vučićem ne može i neće postići ni regionalno pomirenje niti približavanje Srbije ka EU“.

Jeremić je uputio kritike i na račun, mnogih evropski zvaničnika koji i dalje , kako kaže, tolerišu Vučićevu vlast i tvrdi da se njihovi motivi zasnivaju na dve pretpostavke - ciničnoj proceni da je on faktor regionalne stabilnosti, i Vučićevom tajnom obećanju da će legalizovati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Kada je reč o budućem statusu Kosova i Metohije, Jeremić optužuje Vučića da je, kako kaže, uspeo da u prethodnih osam godina izigrava međunarodnu zajednicu u tajnoj sprezi "sa svojim partnerom i saučesnikom u Prištini, nedavno optuženim ratnim zločincem Hašimom Tačijem".

Jeremić, povodom protesta koji su prethodnih dana održani u Beogradu i više gradova u Srbiji, tvrdi da su, ulice srpskih gradova poslednje utočište slobode , i dodaje da, ljudi osećaju da je opasnost koju pandemija predstavlja za njihovu budućnost manja od opasnosti koju predstavlja Vučićev režim .

(Izvor: B92)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR