Glas Javnosti

HOTI NIKOME NIJE VAŽAN: On je samo statista do izbora u Americi, kupuje vreme bitnijim igračima!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Novinar Živojin Rakočević je prokomentarisao situaciju u vezi sa politikom Albanije i dodao da je aktuelni premijer Avdulah Hoti samo marioneta moćnijih političara.

-Vođe kosovskih Albanaca shvataju da nemaju vremena i da unutrašnje protivrečnosti njihovog društva urušavaju vlast i moć koju su oni u međuvremenu stekli. Zato je najbolje za njih da drže ovaj prostor u stalnoj krizi, jer nestabilnost je izvor svega što su oni stekli, uz pretpostavku da je pad vlade deo predstave i kupovine vremena jer očekuju pobedu Bajdena na izborima u SAD.- - rekao je  Živojin Rakočević

Rakočević je to naveo komentarišući najavu bivšeg premijera i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, da će oboriti kosovsku vladu jer je nezadovoljan aktuelnim premijerom Avdulahom Hotijem za koga kaže da je samo statista i nikome nije važno hoće li biti na vlasti.

Rakočević smatra da niko od albanskih vođa, misleći pre svega na komandante OVK, u demokratskim uslovima ne bi dogurao ni do noćnog čuvara, najviše do izbacivača iz nekog noćnog kluba.

-Što se samog Hotija tiče, on je statista, i nikome nije važno hoće li biti na vlasti. Moramo znati da veći  uticaj od njega ima bilo koji predsednik Mesne zajednice u Drenici. Hoti u osnovi služi da popuni vreme do izbora u Americi, gde se nadaju da će da pobedi Bajden, i to je za njih trenutak "konačnog" oslobođenja od odgovornosti za zločine, za uništenu budućnost Srba i većine Albanaca-, naglašava sagovornik.

Ovaj novinar dodaje da ne možemo da se ne setimo, pogotovo na godišnjicu zločina u Starom Grackom, da svi znaju ko je zločine počinio, poznata je jedinica, komandna odgovornost, ali ni  to nisu dovoljni dokazi da ti komandanti budu izvedeni pred nekakvu pravdu.

-Sve što se dešava u Prištini ima elemente predstave. I u toj predstavi nikada niste sigurni kada ona prelazi u realnost i realnu političku borbu, a kada se vraća na scenu gde se postavljaju principi za saradnju i odnose sa međunarodnom zajednicom. A kada to kažem, mislim prevashodno na Demokratsku stranku SAD od koje u narednom periodu, a i sada, gotovo sve zavisi-, zaključuje Rakočević.

(Izvor: Kosovoonline)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR