Glas Javnosti

Ђукић Дејановић „у трци“ са Стевановићем и Дашићем

Politika
Autor: Danas.rs/ foto: wikpedia

Функционерка Социјалистичке партије Србије и министарка у одлазећем сазиву владе Славица Ђукић Дејановић биће кандидаткиња за градоначелницу Крагујевца на заједничкој листи СПС и Јединствене Србије, сазнаје Данас незванично из више извора.

Према речима наших саговорника, таква одлука донета је јер Ђукић Дејановић, иначе пореклом Крагујевчанка, „ужива велики углед у том граду“.

Саговорници Данаса кажу и да ће у „трци“ за гласове Крагујевчана поред представнице СПС, учествовати бивши градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић, који ће представљати листу „Сви на ову страну“, док ће кандидат напредњака за ту функцију бити Никола Дашић. Како је Данас раније писао, досадашњи градоначелник Крагујевца Радомир Николић не налази се на изборној листи владајуће странке, али је Дашић његов кум и „човек од највећег поверења“. „Славица Ђукић Дејановић се тренутно најбоље котира у Крагујевцу, Верољуб Стевановић је на другом месту по популарности, а Дашић, који већину времена проводи у Београду, на трећем“, истичу наши извори.

Званични портал СПС пренео је јуче да су председник те странке Ивица Дачић и лидер Нове Србије Драган Марковић Палма потписали коалициони споразум о заједничком наступу на парламентарним, покрајинским и локалним изборима. Наш лист сазнаје да ће се њихова листа звати „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“. Извори Данаса кажу да ће први на листи бити Дачић, а Марковић други.

Приликом потписивања споразума Дачић је изразио захвалност због дугогодишње сарадње са Марковићем.

– Наступићемо заједно са ЈС на свим нивоима избора, осим у неким општинама где постоје процене да не наступамо заједно… Циљ нам је да освојимо боље резултате у односу на претходне изборе, односно више од 11 одсто гласова… На нашој листи биће велики број младих и образованих… Сами смо одлучили, без обзира на законске обавезе, да имамо 43 одсто жена на листи“, поручио је председник СПС.

Марковић је казао да је „веровао СПС-у још 2008.“ и да имају видљиве резултате данас након толико година сарадње, „поготово резултате Ивице Дачића“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR