Glas Javnosti

Daćić preti članstvu stranke: Svako ko učestvuje u demonstracijama će biti isključen iz SPS-a!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će svako ko je povezan sa tom strankom, a podržava ili učestvuje u demonstracijama koje su se dešavale proteklih večeri snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS, jer se "nasiljem nanosi šteta Srbiji".

Dačić je naveo da će se to primenjivati "bez obzira da li je reč o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama".

- Kao što je poznato, SPS i ja lično smo od prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine. To nema veze sa epidemioloskom situacijom, već je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti... Kao što su napadi na Vučića i SNS deo smišljene strategije, spolja i unutar zemlje, za destabilizaciju Srbiju - rekao je Dačić u pisanoj izjavi.

On je ocenio i da je "sastavni deo te strategije pokušaj odvajanja SPS od Vučića i SNS".

- Dok sam ja na čelu partije, Socijalistička partija Srbije će biti sa Vučićem u interesu Srbije. Zato su, spolja i unutar zemlje i partije, pokrenuti mehanizmi za moje rušenje. Od stavova evropske partije socijalista da SPS može da uđe u tu organizaciju samo ako bude protiv Vučića, jer su tamo članovi sadašnje i bivše demokrate, pa do organizovanih napada i zahteva za moju smenu. Sve je to deo iste kuhinje za destabilizaciju Srbije -ocenio je Dačić.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR