Dačić: Odluka hrvatskog suda da dozvoli upotrebu pokliča ‘Za dom spremni’ zaslužuje reakciju međunarodne zajednice

da%C4%8Di%C4%87-tanjug

Foto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da odluka Visokog upravnog suda u Hrvatskoj da dozvoli upotrebu ustaškog pokliča "Za dom spremni" predstavlja još jednu potvrdu relativizacije zločina iz vremena fašističke NDH i uvredu za sve žrtve fašizma u NDH za vreme Drugog svetskog rata.

Dačić je rekao da odluka Visokog prekršajnog suda u Zagrebu da poklič "Za dom spremni" na početku pesme "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira, zaslužuje reakciju međunarodne zajednice.

 

"Da li je danas moguće bilo gde u Evropi odobriti upotrebu fašističkih simbola iz Drugog svetskog rata, zastava, kukastog krsta ili pokliča Zig hajl (Sieg Heil!) i Hajl Hitler (Hail Hitler!)? I kako objasniti da se to dešava u državi koja trenutno predsedava Evropskom unijom? Jedino time da je sve što je upereno protiv Srba dozvoljeno", zaključio je Dačić.

 

(Izvor: Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednici Narodne skupštine Srbije Maji Gojković danas je potvrđen pozitivan test na kovid 19.

Američki stručnjak za Balkan Daniel Server izjavio je da će SAD vršiti veliki pritisak da sporazum između Kosova i Srbije bude postignut do septembra.

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je podneta krivična prijava protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone