Glas Javnosti

CIRKUS ISPRED SKUPŠTINE SE NASTAVLJA: Boško gladuje, Boško ne gladuje

Politika
Autor: Glas javnosti

Boško Obradović, lider Dveri od jutros je nastavio štrajk glađu ispred Skupštinje Srbije. On je potvrdio da je iza ponoći ušao u Skupštinu, ali svoj protest danas nastavlja ispred parlamenta - na stepeništu

- Posle ponoći sam unutra, a od ujutro ceo dan napolju, napisao je Obradović u kratkoj SMS poruci.

Obradović je u izjavi za medije odbacio tvrdnje SNS da je u Skupštini uzimao hranu, podsetivši da nije moguće ništa uneti u zgradu a da to ne proveri služba obezbeđenja koja, po njegovim rečima, može da “posvedoči da je laž” da je uneta hrana.

-Teško je proceniti u ovom trenutku dokle će ovo trajati, sigurno je da se moram držati onog što sam rekao – da sam ovde, da štrajkujem glađu dok me služi zdravlje i dok ne dođe do ispunjenja onog što sam tražio, rekao je Obradović.

Kako je naveo, “tražio je jednu krajnje razumnu i konstruktivnu stvar, a to je razgovor vlasti i opozicije” koji, kako je dodao, ne može da organizuje predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, jer on za opoziciju nema više nikakav autoritet niti mu se može verovati.

On je naveo da to mora biti neka neutralna ličnost, mimo politike, oko koje obe strane imaju saglasnost da može da pozove da se razgovara, dodajući da je spreman svakog trenutka da se odazove pozivu na razgovor u tom slučaju.

 

 

 

Maja Gojković predsednica Skupštine Srbije izjavila je danas da je ubeđena da je poslanik Boško Obradović prekinuo štrajk glađu.

- On je sinoć od svojih prijatelja dobio kesu, povukao se u Skupštinu. Ja sam ubeđena da je prekinuo štrajk glađu, rekla je Gojkovićeva. 

Ona je dodala da neko ko štrajkuje glađu to radi pred javnošću i ne “sakriva se” i dodala da joj Obradović od jutros izgleda sveže.

Gojković je rekla da Obradović glumi da štrajkuje glađu, dok poslanici Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i Sandra Božić to rade iskreno.

Aleksandar Matinović, poslanik SNS izavio je da nema informaciju da li će se tužilaštvo oglasiti povodom nedavnog incidenta na ulazu u Skupštinu Srbije zbog čega su on i poslanica Sandra Božić počeli štrajk glađu.

Martinović je rekao da se iz tužilaštva, koliko mu je poznato, niko nije oglasio povodom njihovog protesta zbog nepozivanja na odgovornost osoba koje su u petak izazvale incidente tokom skupa ispred Skupštine koji su organizovale Dveri, a dodao je da se "iskreno nada da će oni koji rukovode tužilaštvom raditi svoj posao"

Sandra Božić rekla je da njihov štrajk glađu nije "pritisak na tužilaštvo već protest jer ne radi svoj posao".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR