CIRKUS ISPRED SKUPŠTINE! I Vladimir Đukanović stupio u štrajk glađu? Policijske brigade ne dozvoljavaju prilaz parlamentu (FOTO)

skupština1

Foto:Tanjug

Oko podneva poslanici opozicije Miladin Ševarlić a potom i lider Dveri Boško Obradović najavili su da će štrajkovati glađu, svako iz svojih razloga. Međutim, lista štrajkača se tu nije završila, jer im se pridružilo i dvoje poslanika SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić.

"Upravo sam se pridružio prof. dr Miladinu Ševarliću u štrajku glađu ispred Doma Narodne skupštine. I verujem da neću biti jedini. Ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali na prvom mestu zato. A onda i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora", napisao je Obradović na Tviteru.

 Tako ova nedelja, tokom koje poslanici menjaju izborne zakone, zapravo protiče u štrajkovima glađu i vlasti i opozicije. Sada svo četvoro narodnih poslanika sede ispred parlamenta. Dok je u Skupštini trajala rasprava i tokom koje je saopšteno da u štrajk glađu stupaju i poslanici iz redova SNS Martinović i Božić.

- Šef poslanicke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinovic izjavio je danas da on i njegova partijska koleginica Sandra Božić odlučili da stupe u strajk glađu zato sto smatraju da je došao čas da tužilaštvo i sudstvo u Srbiji reaguju na, kako je rekao, fašističke ispade Boška Obradovića i na sve sto se radi u režiji Dragana Djilasa nekoliko godina, kazao je Martinović.

To je potvrdila je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je kazala da je sa Martinovićem razgovarala na ovu temu.

 Ispred skupštine su primećene i jake policijske snage...

U međuvremenu podršku Martinoviću i Božićevoj pružio je i poslanik SNS Vladimir Đukanović, a za sada nije poznato da li je i on stupio u štrajk glađu ili je samo došao da podrži stranačke kolege... 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће се ускоро бити одржана седница Председништва Српске напредне странке (СНС), а на том састанку ће се расправљати о реконструкцији владе и избору градоначелника Београда.

Profesor Darko Tanasković se u autorskom tekstu za Standard osvrnuo na aktuelnu situaciju sa koronom, i panislamističkom srbofojim kako je on naziva.

Parlamentarni izbori biće održani najverovatnije između 5. i 19. jula.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone