Glas Javnosti

Босић “објавио рат” ХДЗ-у, као и СНСД-у, а све “под плаштом наводне бриге за функционисање власти

Politika
Autor: Глас јавности / СРНА / од 03.09.2018.

Градоначелник Брчког и члан Главног одбора СНСД-а Синиша Милић позвао је данас повереника СДС-а у Брчком Младена Босића да обојица у медијима објаве имовинске картоне како би се јавност непосредно уверила “коме је бављење политиком и другим пословима донело епитет тајкуна, а коме није”.

Он је нагласио да Босић последњим изјавама у вези са дешавањима у Брчком и сталним причама о тајкунима наставља да обмањује јавност у овом граду.

- Очигледно морамо окончати ову сапуницу и јавно изнети све чињенице на сто. Босића не занима судбина српског народа у Брчком, нити проблем политичког капацитета Хрвата у Скупштини дистрикта, њега баш брига за институције. Он се за хрватско питање почео занимати оног тренутка када је ХДЗ у два наврата одбио његов захтев да председник те странке Драган Човић подржи именовање једног члана СДС-а у Брчком за помоћника директора Управе за индиректно опорезивање БиХ – истакао је Милић и додао да му је Босић лично признао да “преко тога не може прећи”.

Милић је рекао да је тек након тога Босић “објавио рат” ХДЗ-у, као и СНСД-у, а све “под плаштом наводне бриге за функционисање власти у Брчком”.

- Зар СДС није половину претходног мандата подржавао рад Владе и Скупштине са свега два Хрвата у већини? Како је тада за СДС све било по Статуту и Пословнику – упитао је Милић, нагласивши да је очигледно да би се то наставило и даље да је Босићево кадровање у Управи за индиректно опорезивање добило подршку.

Он је оценио да је више него јасно да је Босић радио на његовој смени и избацивању СНСД-а из власти у Брчком, јер наводно СНСД штити ХДЗ.

Глас јавности / СРНА / од 03.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR