Glas Javnosti

Ana Brnabić: Građani Srbije su nepoželjni u Crnoj Gori

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da se ne obazire previše na razloge zbog kojih nije otvorena granica CG i Hrvatske za Srbiju.

Rekla je da se ne obazire preterano na to ko u ovom trenutku ne dozvoljava građanima Srbije da uđe u ovu zemlju, ne bih komentarisala razloge Hrvatske i Crne Gore.

"Hrvatska je otvorila samo prema zemljama EU, možda ne računaju na turiste iz Srbije."

Ističe da se viši fokusira na to da lepote Srbije predstavi našim građanima.

Rekla je da ne veruje da će osiguravajuće kuće osiguravati putovanja u inostranstvo.

Istakla je da se putovanjem po Srbiji pomaže domaća ekonomija.

"Ne vidim da postoje bilo kakvi nesporazumi, savršeno mi je jasna poruka Podgorice da su naši građani nepoželjni u Crnoj Gori. Mislim da je ta odluka pogrešna", istakla je Brnabić na pitanje kako komentariše poruke iz Crne Gore i izjave političara, naglasivši da čestita Crnoj Gori na pohvalama mnogih zemalja, ali - ona ih nije videla.

"Verujem da će brzo biti promenjena ta poruka i potpuno drugačija, da će nas pozivati tamo. Ja pozivam građane Srbije da ne idu tamo gde su nepoželjni."

Vučić ima to znanje da kaže u jednoj rečenici, a to je, kako ga je citirala: "Ja ne želim da ulazim u to blato."

Ističe da je za najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i žao joj je što su u poslednje vreme izabrali taj put, "kojim se vi u 21. veku bavite formiranjem i osnivanjem crkve, umesto da se bavite digitalizacijom i podrškom sektorima koji mogu zadrže mlade u regionu".

"To je njihovo pravo da rade, naša obaveza je da poštujući evropske vrednosti utičemo na to da prava Srba u Crnoj Gori budu zaštićena. Kao što Mađari, Rumuni i drugi govore sa nama o zaštiti njihovih nacionalnih manjina u Srbiji."

"Ja sam čula da ne činimo dovoljno za Srbe u CG i da radimo protiv vlasti CG. Između te dve krajnosti ne znam kako da odgovorim ni na jednu ni na drugu."

"Do pre donošenja zakona kada su odnosi počeli da se kvare, mi smo zaista imali odlične odnose. Sa premijerom Markovićem nemam nijedan problem", istakla je ona."

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR